Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi az a legtöbb amit egy...

Mi az a legtöbb amit egy szülő, hogy a gyereknek ne legyen erős megfelelési kényszere?

Figyelt kérdés
Iskolában eltöltött nem kezelt problémák okozzák ezt, vagy inkább a szülő nyomat túlságosan olyan dolgokat amik felől a gyerek egyáltalán nem érdeklődik?

2018. jún. 22. 20:09
 1/5 A kérdező kommentje:

Leírom az én példámat, 5. osztályos koromban volt ez a váltás, hogy elkezdtem kevesebbnek érezni magam a társaimnál, de ennek ellenére velük töltöttem el az időmet, azért a pár örömteli pillanatért(+ a sok negatív élményért)

de mégsem éreztem erősnek ezt az érzést eléggé, hogy elmenjek pszichológushoz, 24 évesen most már rájöttem, hogy ideje lenne váltani, de mivel rengeteg irracionális félelmem van ez valszeg évekbe fog telni, mire eljutok oda ahova egy normális felnőtt bármi extra meló nélkül

2018. jún. 22. 20:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Kérlek fuss neki újra a kérdés megfogalmazásának, mert így semmi értelme nincs.
2018. jún. 22. 20:16
 3/5 A kérdező kommentje:

Hogyan neveljen fel a szülő egy gyereket, hogy a lehető legkisebb esélyt adjon a megfelelési kényszer kialakulásának és egy kiegyensúlyozott ember legyen a gyerekből mikor felnő?

Hol csúszhat el a dolog?

2018. jún. 22. 20:47
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem a szülők a nagy baj, hanem a társadalom. Ma már nagyon fontos, hogy jól végezd el az iskolát, legalábbis ezt mondja a társadalom. Tanulj, tanulj, különben nem lesz munkád vagy csak valami keveset fizető, nehéz fizikai munkád. Rossz az iskola is, első osztályban már megy a terror, állandóan fekete ponttal fenyegetőznek a tanárok. Szegény elsősök tiszta stresszben vannak. Plusz ez egyén függő is, a tesom gimiben, fősulin tök laza volt, én végig stresszeltem, ha kicsit is rosszul ment valami, már tiszta ideg voltam.
2018. jún. 23. 08:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem szól bele az életébe.
2018. júl. 21. 02:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!