Hogyan hat és mennyire erős egy antidepresszáns hatása?
Szeretnék változtatni, de nagyon szorongok dolgoktól, helyzetektől, emberektől stb..
A héten megyek pszichiáterhez csak érdeklődnék, hogy kinek mennyire segített illetve, hogy hatnak ezek a szerek.
Például.:
Mi a különbség egy antidepresszáns és egy MDMA között?
Az MDMA viszonylag rövid időre csinál nagyon jó kedvet (ha nem adagolod túl, de ha alapvetően rossz kedved van szerintem azt is simán felerősíti) mivel a szerotoninszinted megnő tőle ha jól tudom. Ellenben cserébe másnapra még rosszabbul fogod éreznj magad. Ha szerencsés vagy csak másnap, ismerek olyat aki egy hétig letargikus volt egy húzósabb buli után.
Nos én szedtem antidepresszánst kb 2 évig, a 3. fajta "vált be" mert a dokik is csak kísérleteznek melyik lehet a tuti. Amelyik hatott az is csak semlegessé tette a kedvemet, jobb nem lett tőle, annyi, hogy különösebben nem váltott ki heves érzelmeket belőlem semmi. Én nem szedem már, inkább próbálom tudatosan kezelni a rossz kedvem /nekem depresszióra írták/ Nyilván ez a könnyebbik út, de én csak akkor szedném újra ha minden kötél szakad
A másik opció hogy kaphatsz szorongásgátlót a pszichiátertől /xanax frontin stb/ ezekhez pár hét alatf hozzá lehet szokni ezután kezdi el az ember zabálni mint a tictacot. Ja és függőséget is okoznak....
A kisebbik rossz az antidepresszáns szerintem, de ha nem annyira durvák a problémáid, akkor pszichológus+ valeriana relax. Kitartást!
26/N
Olyan problémám van, hogy rettentően félek a szociális helyzettől, a felelősség vállalástól, a bizonyítástól.
Úgy néz ki, hogy újra elakarok/kell mennem dolgozni. Találtam is viszonylag jó munkákat, de sokat hárítok. Ez azért szar az azért szar. De valójában az emberektől félek, attól, hogy mit fognak gondolni rólam miután a szarrá parázás után rosszul teljesítek. Mert bizony úgy fogok.
Azért gondoltam, arra, hogy kéne valami erősebb gyógyszer amíg el nem hiszem magamról, hogy képes vagyok azt csinálni. Elképesztően szorongok minden ilyen helyzettől.
Nekem rossz tapasztalataim vannak az antidepresszánsokról.
17 évesen kezdtem szedni.Az elején jó kedvem lett tőle.Aztán ahogy telt az idő,egyre érdektelenebb lettem.Aztán egy év szedés után abba hagytam.Aztán újra kezdtem szedni,kaptam másfajtát,annál is ugyan az lett.Nem érdekelt semmi,csak úgy léteztem.Már nem szedek gyógyszert kb négy éve,de még mindíg nem tudtam leszokni róla.Mármint folyton itt van az érzés bennem,hogy kéne szedni.De nem akarom igazából,mert tudom,hogy nem segítség,csak leszedálja az embert.
Kineziológus vagy csoportterápia vagy meditáció stb ilyenek többet segítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!