Mi bajom lehet?

Figyelt kérdés
Harmadéves orvosis vagyok, és egyszerűen sehogy sem megy nekem ez a vizsgaidőszak. A patológia szigorlaton már túl vagyok, jól is sikerült, de előttem van még 3 vizsga, és komolyan kezdek megijedni, mert sehogy se hatékony a tanulásom. Eddig ilyen problémáim nem voltak, egyetemre jöttem és mindenki hangoztatta, hogy az a lényeg hogy "görbüljön". Én ennél többet vártam magamtól, minden félévben sikerült egy nagyjából 4.5-ös átlagot összeszednem (+- 2 tized). Most viszont olyan vagyok mint egy kis szerencsétlen. Amíg máskor x idő alatt 10 tételt veszek át, addig most csak 2-3-t vagyok képes és csak lesek, hogy hogyan telt el ennyi idő. Korán fekszek, korán kelek, beosztom az időmet, a telefont laptopot eldugom, csak a jegyzet/könyv van előttem és így se megy. Soha nem iszom energiaitalt vagy kávét, kizárólag vizsgaidőszakban ha muszáj, de mostanában csak a szívem kezd el tekerni tőle meg zúg a fülem, az álmosságom nem múlik, amikor máskor fel szokott ébreszteni. Fogalmam sincs mi van velem, de ez így nagyon nem lesz jó. Tippek, ötletek? Másnak hasonló gondok?

2018. jún. 17. 15:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Túl meleg van a hatékony tanuláshoz + már el is fáradtál.
2018. jún. 17. 15:29
 2/5 anonim válasza:
90%
Burn out.
2018. jún. 17. 20:37
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen, érzem, hogy ez már kiégés...
2018. jún. 18. 10:55
 4/5 anonim ***** válasza:
jaj te szegény.... én negyedéves vagyok, tavaly megbolondultam, mire megtanultam a kórélettant. Hasonlóan voltam, mint te. Sajnos az az egy megoldás van rá, hogy mikor már ki akarnál ugrani az ablakon, akkor is folytatod a tanulást. Könnyebb mondani, mint megtenni, de én is átmentem ezen. Néha picit pihenj is, nekem a rendszeres, heti 2-3x 1 óra kemény edzés nagyon bevált, sokkal jobban teljesítek azóta. Emellett vizsgaidőszakban mindent megeszek, amit szeretnék, van olyan, hogy az a napom fénypontja, hogy ezek valami finomat. Nekem ez bevált :D Nagyon ki lehetsz merülve. Gondol arra, hogy mások is így szenvednek, még ha nem is mutatják, és ha nekik sikerül, akkor neked is. Hajrá!
2018. jún. 29. 18:49
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó! Szerencsére már csak 1 vizsgám van! :)
2018. jún. 30. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!