Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan zárjam le ezt ha...

Hogyan zárjam le ezt ha mindig az van a fejembe, hogy ez kell nekem?

Figyelt kérdés

Számítógépes játékok, youtube, stream nézés. Ez tölti ki a mindennapjaimat amikor egyedül vagyok. De szinte ez jár a fejemben végig, munkában, hogy mit kellene megcsinálni xy játékban, ha nem játszom akkor youtube videókat nézek, vagy streameket.. Kapkodok itthon, főzéssel, takarítással, hogy többet tudjak ott ülni a gépnél. Néha elvagyok nélküle ha társaságban vagyok, de néha úgy gondolom inkább otthon lennék. Munkában is ugyanez, milyen jó lenne otthon ülni és gépezni. Elhanyagolom magamat, edzés helyett inkább játszok, vagy értelmetlen dolgokat nézek a neten.. Rájöttem, hogy sajnos függő vagyok, évek óta , de ez csak most tudatosult bennem, nincsen határ, akár 8-10 órát is tudok ülni ott, mert nem bírom abbahagyni.. Ha eldöntöm magamba, hogy nem kell ez nekem, akkor mégis jön egy érzés, hogy dehát más is tudja magát kontrollálni akkor én mért nem?Minden teendőmnel fontosabb a gépezés, beiratkoztam tanfolyamra például és inkább itthon maradok gépezni, mert az milyen jó,ilyenkor bennem van a tudat, hogy nem ez a helyes, de mégse érdekel, régebben volt, hogy munkába beteget jelentettem és inkább játszottam.. Ha belegondolok abba, mi lenne ha teljesen kizárnám a játékokat az életemből nem tudom mit csinálnék a szabadidőmben.. Persze nem baj ha az ember kikapcsolódik, de sajnos nekem ez már nem az, teljesen beszűkült a látóköröm, alig tudok beszélni más értelmes témákról. Hogyan vessek véget ennek? Szívem szerint sehogy sem. De tudom, hogy ez nem helyes így..

Gondoltam rá, hogy eladom a gépet és mindennek vége így, de valamiért nem tudom magam erre rávenni.. Valaki járt már hasonló helyzetben közületek? Rokon/ismerős/családtag, esetleg saját magatok?

2018. máj. 30. 22:29
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Én voltam ilyen helyzetbe. Ugyanígy streamet néztem vagy játszottam egész nap. Nekem új munkahely és új életcél hozta meg a változást. Elég sokat kell tanulnom de megjött hozzá a kedvem, belementem ebbe a számomra új életstílusba, ezáltal megváltozott a gondolkodásom. Egy jó 2-3 hétig teljesen kioffoltam a játékot meg a streamet az életemből. Most ,hogy már beleszoktam az új helyzetbe, elővettem újra 1 játékot és ha van időm elvagyok vele. De már sokkal sokkal kevesebbet játszok mint azelőtt és meg is unom viszonylag hamar, nem kattogok rajta. Mellette olvasok is, edzek. Nekem így sikerült. Találj valami új értelmes elfoglaltságot amivel igazi eredményeket tudsz elérni, pl. edzés, új dolgok tanulása stb. Ha belekezdtél egy ideig teljesen hanyagold a gémelést. Az eladás nem megoldás. Úgy kell ebből kijönnöd ,hogy ott van a gép a szobádba de mégis megállod ,hogy nekiülj játszani. Meg lehet teremteni azt az egyensúlyt.
2018. máj. 31. 00:28
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, igazából vannak céljaim, csak nem teszek értük pont emiatt, mert inkább azt csinálom. De megpróbálom egy hónapig kioffolni az egészet, és mást csinálni, tanulni, edzeni, dolgozni. Ha beleszokok ebbe lehet javulni fog, de csak rajtam áll ez az egész.
2018. máj. 31. 10:50
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha tenned kellene valamit, de nem teszed, akkor van egy csúnya kis hack: csak öt percig. Sok ilyet elő lehet kapni, hogy jó, nézek videót, csak előbb öt percig X. Aztán persze több lesz, és még lesz mit előkapni.
2018. jún. 2. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!