Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mintha "harcok" dulnanak a...

Mintha "harcok" dulnanak a fejembe. Magammal beszelek. Mi lehet a bajom?

Figyelt kérdés

Folyamatosan mintha harcok lennenek az elmemben es ez hangosan is szokott lenni.

Mintha 2 agyam lenne vagy nem is tudom, mindig 2 ellentetes gondolkodas.

Pl egy hangos beszelgetes magammal: -Nem irok neki, varok par napot. -Irj ra, nem veszitesz..-Igazad van, de nem akarok! -Nyugi, nyugodjd meg csak irj.. -Rendben de mit? Stb..

Ma rogzitettem hangfelvetelen es megdobbenve vettem eszre amikor visszahalgattam hogy mintha tenyleg 2 kulon szemely parbeszede lenne, meg a hang tonusa es melysege is mas.

Pl az egyik idegesen beszel hangosan, a masik nyugodtan, halkan de magasabb hangon.

Milyen betegsegem lehet?

25/L

2017. júl. 2. 16:50
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez a skizofrénia. ( Hasadásos elmezavar)
2017. júl. 2. 16:57
 2/9 anonim válasza:
Diszociális személyiségzavar
2017. júl. 2. 17:11
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

@16:57

Ne írj már hülyeséget. A skizofrénnek pont az a lényege hogy ő saját magáról nem érzékeli hogy az meg hogy vele bármi baj lenne.

2017. júl. 2. 17:15
 4/9 anonim válasza:
100%

Második vagyok

Hogy egy kicsit jobban kifejtsem:"A disszociatív kórképek csoportjába tartozó pszichiátriai zavar, melynek meghatározó jellemzője, hogy az egyénnek két vagy (az esetek felében) több elkülönült személyisége van saját névvel, emlékezettel, melyek között kisebb-nagyobb mértékű átjárás lehetséges."

"A multiplex személyiségzavart gyakran összekeverik a skizofréniával, vagy a tudathasadás formáival."

2017. júl. 2. 17:19
 5/9 A kérdező kommentje:

Koszonom a segitseget.

Skizofreniara en se gondolnek mert tudom hogy sajat magam gondolatai nem pedig valaki mas, jaaj olyan nehez megfogalmazni mire gondolok.

2017. júl. 2. 17:33
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem skizofrénia - az teljesen más, ez a köznyelvben makacsul fennmaradt hülyeség, régen (50+ éve) a skizofréniát ugyanis "kalap-diagnózisnak" használták, minden belefért a bipoláristól kezdve a mániáson át a borderlineig.

Nem is disszociatív személyiségzavar, ott az alterek (töredék-személyiségek) nem tudnak egymásról, és nem kommunikálnak. Ha igen, akkor rövidesen összeállnak egy egésszé.

Mindenkinek vannak ambivalens, egymásnak ellentmondó érzései és gondolatai, csak nem mindenki szövegezi meg őket a fejében párbeszédként. Vannak olyanok viszont, akik hajlamosak egyes szám második személyben beszélni önmagukhoz, megszólítani önmagukat akár keresztnévvel is. (Nem csak ambivalencia feloldási kísérletekor, hanem egyébként is.) Ez önmagában nem jelenti azt, hogy baj van az ego-koncepciójukkal.

2017. júl. 2. 19:29
 7/9 anonim ***** válasza:
attól mert nem mersz ráírni a kiszemelt pasidra fészbukon nem leszel skizofrén se semmilyen mentális beteg...
2017. júl. 3. 08:55
 8/9 A kérdező kommentje:

Csak egy peldat hoztam fol. Amugy nem kiszemelt pasi, hanem a parom lassan egy eve.

Ha nincs velem akkor meg "hozza" beszelek de akkor az O kerdesei fejben, a valaszokat pedig hangosan mondom, sokszor a neven szolitva. Erdekes.

Kertem pentekre idopontot pszihologushoz, bizzom benne hogy par alkalom utan megtudja mondani mi a gond.

Koszonom a valaszaitokat!

2017. júl. 3. 09:57
 9/9 anonim válasza:
Normális dolog. Ezek a mondatok égtek bele az agyadba gyerekkorod óta, befolyásolják a cselekedeteidet. Tök okés
máj. 19. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!