Hogyan nézhetném meg, hogy pontosan mi folyik az agyamban?
A pszichiáter antidepresszánst írt fel amiből eddig 1 darabot vettem be (azt is 2 hete), utána inkább el se kezdtem. Megmondom miért.. Az egész gyógyszerezés bizonytalan. Azért mert szorongok, feszült vagyok nem látom a kiutat mért kell egyből antidepresszánst feladni?
A lényege a gyógyszernek, hogy szerotinint és noradrenalin visszavétel gátló - jelentsen is ez bármit. A lényeg, hogy ha ez így van, akkor ezt csak ki lehet valahogy mutatni. Vérvétel, MRI, CT akármi!
Ugyanúgy mind például a pajzsmirigy alulműködést egy alapos vérvétellel...
"Az egész gyógyszerezés bizonytalan."
A hülyeséged viszont biztos!
Nem, ez nem így van...
Ezért mondják sokan, hogy a pszichiátria álltudomány, mivel nincs diagnózis. Szerintem nem álltudomány, csak az emberiség nem nőtt még fel hozzá.
Azért írják fel, mert a gyógyszer bizonyított, tehát valóban emeli a szerotonin valamint noradrenalin koncentrációt a szinaptikus résben, de ez nem azt jelenti, hogy gyógyítja a depressziót(csak az orvosok gondolják így a mai felfogással) . Azonban sokaknál valóban beválik. Például a mirtazapin, de mint minden más hasonló gyógyszernek, ennek is lepedő a betegtájékoztatója, a sok mellékhatás miatt. És még azért is írják fel, mert az orvosnak nem érdeke, hogy ugyanannyi pénzért beszelgessen veled szép hosszasan, kiderítése a személyiségedet, és rávezessen a helyes útra. Ezt a fizetős pszichológusok csináljak.
A kérdésedre a válasz, az hogy meditálj, ha már jól megy, akkor sok dolgot felderithetsz a fejedben mentálisan.
Utolsó:
Most komolyan nekem kéne tudnom, hogy mit csinál egy pszichiáter?
HA elmész egy fogorvoshoz, akkor te kiszoktad oktatni, hogy melyik fogaddal mit csináljon?
Mégegyszer megkérdezem, bár úgy látom felesleges. Nyűgöd volt, elmentél egy orvoshoz, meglepődtél, hogy gyógyszert írt fel egy orvos (hallatlan, egy orvos!), aztán - bár azzal nem vagy képben, hogy mit csinál egy pszichiáter - az általa felírt gyógyszerrel már képben vagy, simán figyelmen kívül hagytad, mert "bizonytalan".
Ja, és természetesen lehet mérni, miért ne lehetne:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!