Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az önsorsrontás tudatos? Ill....

Az önsorsrontás tudatos? Ill. lehet tudatos is?

Figyelt kérdés
2010. jún. 15. 00:44
 1/6 anonim ***** válasza:
75%

Nem tudom, lehet-e tudatos, de szerintem többnyire nem az.

Egyszerűen csak sok ember, amikor minden jól megy, szépen alakul, már majdnem befejezte a főiskolát, vagy már majdnem tökéletes kapcsolatban él, elkezd unatkozni, meg elégedetlenkedni, meg ki tudja mik kezdenek a fejében járni, ami oda viszi, hogy mindent borítson egyetlen buta húzással.

2010. jún. 15. 02:40
 2/6 anonim ***** válasza:

DE miért ?!

Én pl.: nagyon sokszor észreveszem magamon, h ha valami majdnem sikerül, ha majdnem összehozhatnám az életem valami mindig közbe szól.

Vagy a lustaság, vagy valamelyik félelmem, fóbiám, vagy az óriási önbizalomhiányom stb...

Jó lenne ha ezek nem lennének !!

2010. jún. 15. 04:42
 3/6 anonim ***** válasza:
Akinek fent említett problémái gyűlnek nem önsorsrontó. Spontán kell lenni a rombolásnak, különben köthető valami nem kezelt okhoz, tehát tudatos.
2010. jún. 15. 10:59
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Sokféle önsorsrontás van, bizonyos értelemben az önsorsrontás lefedi a pszichológiai problémák egész területét.

Igen, lehet tudatos, lehet tudattalan, de leginkább félig tudatos.

Tudatos: "Elegem van, nem magolom végig ezt az egy hetet, szeretnék már pihenni, megbukom a vizsgán és jövő félévben újra felveszem a tárgyat."

Tudattalan: "Már megint elveszett a pénzem!" ( = mindig olyan zsebébe rakja a pénzt, ahonnan kiesik) "Már megint elestem az utcán!" ( = lábát húzva lép, nem néz a lába elé)

Félig tudatos: ez az, amikor az ember hoz egy rossz döntést, amiről egy világosabb pillanatában látja talán, hogy rossz, vagy kívülről látná, de az adott pillanatban indokolható volt: haraggal vagy büszkeséggel, félénkséggel vagy kényelemmel, vagy egyéb, bonyolultabbnál bonyolultabb módokon. Ez az, amikor az ember olyan döntést hoz, amitől nem lesz boldog, de titokzatos módon mintha éppen boldogtalan is akart volna lenni. Ez egy olyan területe az emberi viselkedésnek, amiről vastag könyvek szólnak és a fél pszichoterápia végeredményben ezzel foglalkozik.

2010. jún. 16. 03:56
 5/6 anonim ***** válasza:
71%
Sokszor csak tudattalan. Mert az önsorsrontás nem a rossz és előre kiszámíthatatlan következményű tettekkel kezdődik. Hanem a világnézettel. Hogy milyen képet tartogatsz a fejedben az adott dolgokkal kapcsolatban. Ha az az alapbeállítódásod, hogy te csak nehéz munka árán tudsz majd megélni,mert ez így van a mai világban,akkor ezzel máris elindultál ezen az úton és olyan dolgokat teszel, olyanok történnek, amikről azt hiszed, nem te csináltad. Pedig igen. Te döntöttél úgy, hogy te csak nehéz munkával akarsz kenyeret keresni. Ez nem tudatos, de ha ráébredsz, óriásit változik az életed. Légy önsors javító ezentúl! Arra gondolj, amit szeretnél. Ne arra amit nem. Ekkor másként kezdenek el alakulni a dolgaid és nem fogsz olyan bakikat csinálni, amik miatt minden hirtelen tönkremegy. Nem tudom minek kapcsán van a kérdés, de hasznos filmként ajánlom a The Secret c. filmet!
2010. jún. 18. 07:11
 6/6 anonim válasza:

Szerintem tudatos önsorsrontás nem létezik, mert tudatosan nem alakíthatjuk a sorsunkat. Ellentétes lenne a sors természetével.

Viszont tudatosan kontrollálhatod, ha képessé válsz felismerni a jeleit annak, amikor öntudatlanul elhatalmasodik valakin az önsorsrontás.

Ha a jelenre koncentrálsz, és a jóra törekszel akkor elkerül az önsorsrontás.

2011. okt. 14. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!