Mit gondoltok a tudatos időgazdálkodásról? Hogy vagytok ezzel?
Használtok bármilyen időgazdálkodási, tevékenységet szervező szoftvert? Vagy maradtok a hagyományos toll, papír eszköznél?
Leírjátok a céljaitokat? És a napi teendőket?
Vagy csak hagyjátok, hogy a dolgok megtörténjenek veletek?
(Tudtok esetlek tényleg hasznos olvasnivalót - internetes cikket esetleg- ebben a témakörben?)
Az attól függ, kinek mennyire nyüzsgős az élete. Ha sok a teendője, érdemes előre tervezni, ha pedig túlzottan felejtős az illető, nem árt legalább a telefonba beleírni a programot,hogy előtte jelezzen.
Nekem az a tapasztalatom, hogy az ember próbál minél többet belezsúfolni a napjába, aztán a többség csupa ideg, ha nem jön össze. Egy időben én is írogattam, hogy mit kell elintéznem, listáztam, de határozottan idegesített egy idő után. Ma már csak azt írom fel, vagy viszem be a telefonomba, ami elengedhetetlenül fontos, hogy el ne felejtsem, a többi majd adja magát, nem ragaszkodom görcsösen a napi tervhez. Tapasztalatom szerint, ha nem aggódom agyon a dolgokat, azok sokszor megoldódnak maguktól.:)
"Leírjátok a céljaitokat?"
Én nemrég láttam egy filmet, ami megihletett, és készítettem egy "térképet" az álmaim beteljesüléséhez vezető útról. :) Középen egy kép rólam, körülöttem az álmaim, és mindegyikhez vezet egy út. Az utak mellett kisebb állomások, problémák, amik felvetődhetnek, és amik elengedhetetlenek az elérésükhöz. Szerintem jópofa, és jól is szórakoztam közben. :P Sok mindennel díszítettem, szóval még szép is lett. :))
Jó, lehet hogy most nem pont a kérdésedre válaszoltam, bocsi.. :D
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi válaszokat, hasznosak voltak.
@15:55
Melyik film ihlette ezt? :)
Jó lenne, de sajnos nem sokat ér nálunk.
Mo-on szokása a vezetőknek Pató Pál urat játszva ülni a feladatokon (esetleg több körben a felső vezetésnek jó hosszan megcsócsálni, ezért elmegy az idő java) , aztán meg fél napos határidőre kiosztani, ami 2 hetes munka volna. Mivel ez rendszeres, nem sok értelme van saját magam számára beosztani a napomat, mert ehhez az kéne, hogy előre legalább 3-4 napra tudjam, hogy ezekre a napokra nem vágódik be már semmi, pláne nem gyakorlatszerűen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!