Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek mi bajom van?

Szerintetek mi bajom van?

Figyelt kérdés
Óvodáskoromtól kezdve inkább magam vagyok .Valahogy a társasági dolgokban nem érzem jól magam nem találom magam. Szóbeli megnyilvánulásoknál is. Én csöndes,magába forduló,nehezen barátkozó (nincs is nagyon,aki meg volt nem tartom a kapcsolatot).Kapcsolataim nincsenek,igaz nem is vágyok rá. Nehéz segítséget kérném bárkitől is. Nekem is szemkontaktus nem barátok,család,rokonoknál probléma többé-kevésbé.Néznek így különcnek mindig. Én nem érzem magam betegnek,bár anyukám gondolja igen. Ideges és aggódó természetű vagyok és így mindig alulteljesítek/tettem az iskolában. Most nyelvvizsga előtt állok.
2010. jún. 15. 00:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Komolyabb vagy az átlagnál, semmi kétség. Én is ilyen voltam, még az óvodás koromban is ugyanilyen különcködős voltam, és ennek meg is lett a sokáig keresett oka. Történetesen, sokáig laktunk olyan embereknél, akik szándékosan gerjesztettek feszültséget a szüleimben, ezért nem volt egy teljes nyugodt napunk sem kiskoromban, így az oviban is ösztönszerűen a magányt, tehát a nyugalmat kerestem, pont mint odahaza. Sokáig nem tudtam feloldódni sok ember között, ez kb. 2 éve sikerült igazán és lazán. nagyon nagy szerepe lehet a jellemformálásban a kicsikori élményeknek. Nekem úgy sikerült leküzdenem, hogy az életembe toppant a jelenlegi barátom, aki által nőni kezdett az önbizalmam, emellett pozitív gondolatokkal programoztam is magam rendszeresen a szocializálódás felé :) Ha segítségedre voltam és akad még kérdésed, tedd fel nyugodtan :)

21/L

2010. jún. 15. 08:27
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem vagyok pszichiáter,így diagnosztizálni sem tudok,és nem is akarok(még mielőtt kapnám a megjegyzéseket más hozzászólóktól)! Viszont azok alapján amit leírtál,szerintem elképzelhető,hogy esetleg úgynevezett elkerülő személyiségzavarod van.Ezt pszichiátriai tesztekkel meg lehet állapítani,és pszichológus segítségével,pszichoterápia során lehet orvosolni.(Én másfajta,ún. dependens személyiségzavar miatt járok pszichológushoz,onnan tudom,hogy így kezelik).Itt olvashatsz bővebben az elkerülő személyiségzavarról: [link]

De az is lehet,hogy csak erős önbizalomhiányod van.Szerintem érdemes lenne rászánnod magad és felkeresned egy szakembert(pszichiáter),aki meg tudná állapítani pontosan mi a baj,és el tudna indítani az úton,ami segíthet!

2010. jún. 17. 00:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Véleményem szerint kisebbségi érzésed vagy, és talán zárkózottabb az átlagnál. Próbáld szakember segitségét igénybe venni, ha ez gondot okoz neked.
2010. jún. 20. 19:57
 4/5 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2010. jún. 21. 22:01
 5/5 A kérdező kommentje:
Nappali tagozaton vagyok utolsó előtti féléves főiskolai hallgató
2010. jún. 22. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!