Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Altatófüggő vagyok! Hogyan...

Altatófüggő vagyok! Hogyan szokhatnék le?

Figyelt kérdés

Lassan 1 éve szedem.

Nagyon rossz alvó voltam mindig, gondoltam z megoldja de nem. Csak félek leállni vele, mert pokol minden éjjelem ha nem alszom, egyszerűen kiakadok és őrjöngök. De az altató miatt már estem el, és összetörtem magam, meg volt már alvajárásom is.

Hogy jöhetnék le?

Hypnogen-

2018. máj. 19. 22:33
 1/8 A kérdező kommentje:
Meg emellett depresszióm és szorongásom van. :(
2018. máj. 19. 22:34
 2/8 anonim ***** válasza:
Melantonin hiányod lehet.
2018. máj. 19. 23:04
 3/8 anonim ***** válasza:

Semmi köze a zolpidemnek a melatoninhoz. Két út van, vagy akaraterővel fokozatosan csökkented az adagot hétről hétre, vagy attersz egy másik szerre, pl. dormicum, gerodorm (EZEK MÉG JOBBAN FÜGGŐSÉGET VÁLTANAK KI). A zolpidem, amit szedsz, nem is van úgy nyilvántartva, mint erős függőséget okozó gyógyszer, könnyen le lehet állni róla.

Az a baj a zolpidemmel, hogy a szervezet könnyen felepiti a toleranciát, tehát lehet, hogy mar 1 hét használat után teljesen jelentéktelen a hatása. Iyenkor vesznek be az emberek egyre többet, ami hallucinaciokhoz vezet 40 - 50 mg körül már érezni ezt a hatást, ezért használják drogosok, rekreációsan. A lényeg, hogy csökkentsd az adagolást.

2018. máj. 19. 23:27
 4/8 anonim ***** válasza:

Hol alszol?

Van saját nyugodt szobád ahol zavartalanul alhatsz, és senki/semmi nem befolyásolja hogy mikor fekszel le és mikor kelsz fel, illetve alvás közben sincs semmi ami felébresszen?

Ha ezek nincsenek meg, és sok éve így vagy kénytelen aludni akkor főleg ennek a váltása segíthet, bár ez sokszor nehéz az anyagi dolgok miatt..

2018. máj. 19. 23:33
 5/8 anonim ***** válasza:
Kamilla teával mélyíti az alvást. Én 2 éve nem tudomn letenni., Lendormint szedek fél rivotrillal, ha nagyan fáradt vagyok, egy óra fellét után megdobom még egy fél rivoval es egy rudotellel. Ha kimerülöl álmodom szépeket. A baj az sokszor hajnalban fexem le, Én 56 éves vagyok. De rengeteget levesz az energiámból. Visszaállni nehéz.
2018. máj. 19. 23:35
 6/8 A kérdező kommentje:

Kimaradt:

22 vagyok

2018. máj. 19. 23:37
 7/8 anonim ***** válasza:
66%

Üdvözlöm!

Mint már az első lépés valóban a szembenézés a problémával (ami már szerrencsére megtörtént). Rendkívül jelentős az elhatározás és az akaraterő is, azaz motiváltság is kell a leszokáshoz. Nagyon hasznos tud lenni egy körömreszelő is! Minden nap az adott adagból tessék egy kicsit (csak egy húzást) lereszelni, majd ez maradhat több napig. Ezt követően még egy húzást. Ez egy nagyon lassú folyamat, de a szervezetben kialakult tolerancia miatt TILOS gyorsan megszakítani az altató szedését! Jelentős még az alvási ciklus helyes betartása. Rendszeresen kell aludni. Lehetőleg minden nap azonos időpontban lefeküdni és felkelni (egyik se történjen meg túl későn). Az agyunk így tudni fogja, hogy mikor kell álmosnak lennie. A hálószobájában lehetőleg ne legyenek fényt kibocsátó (vagy egyéb alvást zavaró₩ eszközök. A rendszeres sportolás is nagyban hozzájárul a kiegyensúlyozott poenéshez, akárcsak az egészséges táplálkozás is. Elalvás előtt kb. 1-1,5 órával ne tessék elektronikai eszközöket használni, hiszen ezek szintén ébren tartják az agyat. Inkább olvasás, vagy egyéb relaxációt segítő tevékenységek folytatása ajánlott (zenehallgatás, séta stb.). Bár tisztában vagyok ele, hogy ezt igen nehéz elérni, de a szressz csökkentése nagyban elősegíti az alvást, javítja annak minőségét. Megemlítendő a megfeleő szociális élt (barátok stb.), illetve egy Ön számára szimpatikus hobbi rendszeres gyakorlása (célszerű olyat választani, mely során lehetőség van a szabadban lenni. Természetesen a koffeintartalmú italok/ételek fogyasztása nem ajánlott (ugyanakkor egy amerikai tanulmány szerint több álmatlan éjszaka után a kávéfogyasztás jó hatással lehet ránk). Amennyiben nem sikerül leszoknia önmagától a gyógyszerről, bátran keressen fel egy szakorvost/pszichológust, ahol pl. remek relaxációs (autogén) tréningeket sajáthat el!

Sok sikert kívánok a leszokáshoz!

(Pszichiáternek készúlő orvostanhallgató vagyok)

2018. máj. 20. 00:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Elnézést az elírásokért, de telefonról üzentem.
2018. máj. 20. 00:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!