Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mért lettem megint depressziós?

Mért lettem megint depressziós?

Figyelt kérdés
Régen kezeltek szorongásos, major depresszióval, pánikbetegséggel, de szerencsére kigyógyultam belőle, gyógyszereket sem szedek sok-sok éve. Megváltozott az életem, van végre tartós munkahelyem, amit szeretek is, jól kijövök a munkatársakkal is. Párommal most készülünk lakást vásárolni, s már a gyermekvállalás is szóba jött. Szóval mondhatni, rendbe jött az életem, semmi okom nem lenne, hogy depressziósnak érezzem magam. Mégis az utóbbi időben sokszor sírok, s olyan kedvtelen vagyok. Félek, a párommal is megromlik a viszonyunk, mert néha veszekszünk, s szinte mindig kivonom magam a közös programokból. Nem értem, mi történhetett, mi változott meg, de nem akarok megint depressziós lenni és gyógyszereket szedni. Pedig lehet, az lesz? Lehetséges, hogy már egyszer kigyógyult beteg visszaesik, holott elvileg nem is lenne rá oka? Vagy tudatalatt valami mégsincs rendben?

2018. máj. 12. 18:46
 1/5 anonim ***** válasza:
49%
Megijedtél az előttetek álló változásoktól: lakásvásárlás, gyerek. Ezek nagy projektek. Valószínűleg a tudatoddal képes vagy befolyásolni: döntsd el, hogy nem akarsz visszaesni és nem akarsz újra gyógyszert szedni. Erőltesd a közös programokat, ami nem azt jelenti, hogy ha valami nagyon nem passzol hozzád, azt is kötelező mindenáron megtenni. A pároddal való veszekedés eléggé normális: hány éve vagytok együtt? Mikor elmúlik a lángoló szerelem, akkor következik ez, amikor mindenki a saját megoldását akarja érvényesíteni.
2018. máj. 12. 19:24
 2/5 anonim ***** válasza:
49%
Gondolom belül idegeskedsz a gyerekvállalás és a lakás miatt.
2018. máj. 12. 22:01
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom erről beszélsz-e a párodnak, ha nem beszélj vele szerintem. Biztos meg tud nyugtatni. Új lakás, gyermekvállalás mindenki számára nagy lépés és természetes ha izgul e miatt az ember. Csak mivel te átestél szorongásos pánikon, intenzívebben éled meg ezt az újdonság okozta izgalmat. El fog múlni, csak beszélj róla ne tartsd magadba, és ahogy az előttem szóló is írta, vedd rá magad ,hogy kimozdulj.
2018. máj. 12. 22:35
 4/5 anonim ***** válasza:
65%
A gyógyszerektől tünetmentes lehettél, de nem gyógyult. Akkor gyógyulsz meg, ha a depressziót kiváltó okot sikerül feldolgozni. (pl.: mélylélektani terápia).
2018. máj. 13. 09:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem voltál kigyógyult, azért. A depresszió hajlamos visszatérni időről időre..
2018. máj. 18. 01:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!