Ilyen helyzetben mit csináljak? 16/L
Előre is elnézést az összeszedetlen mondatokért.
Szóval mostanában nem vagyok valami jól. Legfőképp anyám és az új barátja miatt. Vagdosom magam miattuk, vagy karmolászom az alkarom, mert egyszerűen már nem bírom. Amióta együtt vannak, csak annyit hallok, hogy mit csináltam rosszul, hogy miben vagyok rossz, hogy az én véleményem senkit sem érdekel, és hogy ebben a házban a nevem az hogy kuss. A vitatkozások sem elkerülhetetlenek, én nem emelhetem fel a hangomat, nem mondhatok semmi sértőt rájuk mert ők szentek, és sérthetetlenek. Fordítva persze ez működik. Ha valamit nem jól csinálok, vagy nagyon mérgesek rám akkor anya gyakran megüt vagy megráz vagy a hajamat húzza. Ezek odáig fajultak, hogy ha csak megindul felém én összerezzenek és ösztönösen védem magam. Voltam egyszer már szakembernél, és amikor ő megállapította, hogy el kéne hogy költözzek innen, utána fel voltak háborodva, hogy milyen hülyeségeket beszélt.
Kérlek segítsetek, ilyen helyzetben mit csináljak? Válaszokat előre is köszönöm.
Először is ne vagdosd magad, semmi értelme. Az a tippem ,hogy anyud csak elkeseredett mert sok mindent kihagyott az életéből és ezt nem dolgozta föl. Őszintén beszélj vele erről, sugározd felé azt ,hogy te már lassan felnőtt vagy és határozott terveid vannak, és ez nem az a viselkedés amit egy anyának mutatnia kell. A lényeg ,hogy érezze ,hogy erős vagy legyél magabiztos.
A leírtad alapján mostanában kezdett el ilyen lenni, adj neki időt, hogy magába nézzen és rájöjjön ,hogy ez a viselkedés rossz felé vezet. Ne feledd légy te a bátor és az okosabb, 16 éves vagy benned van a végtelen energia :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!