Valaki volt hasonló helyzetben? Nem tudom már hova forduljak.
Sziasztok!
A nagypapámnál 3 éve demenciát állapítottak meg. Ez idáig "rendben van", feledékeny, néha nyitva hagyja az ablakot stb. Viszont az utóbbi fél évben valami történt vele és nem normális. Össze-vissza beszél, este nem alszik, hallucinál. Ma reggel felöltözött és elindult volna (zárjuk az ajtókat éppen ezért) vidékre a rokonaihoz (nincsenek vidéken rokonai). Azt mondja nem tud aludni, mert folyamatosan beszél hozzá az a 2 ember aki a szobájában van. Egyfolytában embereket lát maga körül, hiába mondom neki, hogy ketten vagyunk a házban. Szerintem az összes létező kivizsgáláson volt már, nincs szervi baja, az orvosok azt mondják minden rendben, nem okozhat semmi nála hallucinációt. Új gyógyszerei nincsenek, a régieket is csökkentették. Nem tudunk már hova fordulni. Volt valaki hasonló helyzetben? Ez a demenciának egy tünete lehet? Nem tudom már hova menjek, kitől kérdezzek. A család többi tagja is tanácstalan. :(
Én is úgy gondolom, hogy nem lesz javulás már. Sajnálom, mert ő tanított meg füvet nyírni, vitt a játszótérre és szerettem mindig nála lenni, tényleg mindent megtett értem, én voltam a kedvence. És most kommunikálni sem tudok vele, mert vagy nem figyel rám vagy teljesen másról beszél összefüggéstelenül.
Felváltva ellenőrizzük, hogy mennyit iszik. Napi 1,5 liternél többet nem tudunk beleimádkozni. Szed B12 vitamint meg mindenfélét már, egyre kevesebb tiszta pillanata van. :(
Most felvettünk hozzá napi 8 órában egy ápolót, mert nem önellátó. A mosdóba ki tud menni egyedül, de enni már nem csinál magának. Sosem éhes, úgy kell a kaját is beleimádkozni. Minden étkezés 1-1,5 óráig tart, ebből fél óra a könyörgés hogy egyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!