Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbetegség lenne?

Pánikbetegség lenne?

Figyelt kérdés

A napokban voltam moziban megnézni a Bosszúállók: Végtelen háborút, és a film utolsó fél órájában jelentkezett nálam valami furcsaság, amit pánikrohamnak tippelek. Először végigfutott rajtam egy hőhullám, majd nagyon gyorsan elkezdett kalapálni a szívem, és bepánikoltam, hogy szívrohamot kapok. Kb. 5 perc múlva a gyors szívverésem elmúlt. Régebben (pár hónapja) rendszeresen szenvedtem ilyen pánikrohamokban (legalábbis azt hiszem, azok voltak), amikor este elalváshoz készülődtem. Ledőltem az ágyra, és úgy éreztem, hogy a szívem furcsán ver, kihagy egy ütemet, beképzeltem magamnak, hogy zsibbadnak a végtagjaim, ettől bepánikoltam, hogy szívrohamot kapok, és légszomjam keletkezett, fel kellett ülnöm, ki kellett mennem a nappaliba tévézni egy kicsit, ekkor megnyugodtam, és utána el tudtam aludni. Néha a zuhany alatt még most is jelentkezik ez a szorongás. Elmentem már kardiológiára, ahol minden vizsgálat negatív lett, megállapították, hogy nincs szervi bajom. Most pszichológushoz járok, de nem mond semmit, az okokat nem próbálja felderíteni, lehet váltanom kellene.

Egyébként klausztrofóbiám van, félek pl bebújni a takaró alá, vagy szűk csigalépcsőn képtelen vagyok felmenni. Máskor is tapasztaltam ezt már a moziban, de régen, már talán egy éve is, és talán 2x, ezért azt hittem, már elmúlt.

Tényleg pánikroham lehetett, vagy csak azért volt, mert annyira izgalomban tartott a film? (Nagy rajongó vagy, őrülten vártam már.) Van egy oldal, ahol olvasgattam pár dolgot: [link]

Itt írják, hogy sokszor attól félnek, szívrohamban meghalnak a pánikbetegek.

Én is az lennék? Ha igen, akkor van valakinek erre esetleg praktikája, hogy mit kezdjek vele? Vagy valaki tudna ajánlani jó pszichológust Fejér megyében?

Köszönöm a segítséget és a válaszokat!

2018. ápr. 27. 18:50
 1/3 anonim ***** válasza:
Üdv! Én is hasonló cipőben jártam/járok mint amit itt leírtál. Régebben nekem is előjöttek ezek a végigfutó hőhullámok, meg erős szívverés stb. Engem is kivizsgáltak többször is és minden oké volt. Egy-másfél évre aztán nagyjából tünetmentes voltam, és most nem rég megint előjött. Nem tudok, csak tv-n elaludni, a teljes csönd/sötétség kombó előhozza a szorongást. Leírtak alapján át tudom érezni a problémád. Pszichológust pedig válts ha nem érzed úgy ,hogy őszintén el tudsz neki mondani mindent, vagy a jelenlegi esetedben úgy érzed nem segít. Én pl. egy fizetős magán doktornőhöz jártam, nagyon drága volt 1 óra és úgy éreztem ,hogy nincs meg a közös hang. Aztán elmentem az SZTK-ba hátha, és elég hihetetlen de bejött. Nagyon sokat segít. Ha van kedved vagy valami kérdésed még írj üzenetet nyugodtan.
2018. ápr. 27. 19:14
 2/3 A kérdező kommentje:
Jaj egyik szemem sír a másik nevet, hogy valaki megért. Így tudom, hogy nem vagyok egyedül, de másnak nem kívánnék ilyent, ezért sajnállak. Köszönöm, lehet, hogy lenne majd pár kérdésem. :)
2018. ápr. 27. 19:28
 3/3 anonim ***** válasza:

Szívesen segítek ha tudok ^^

Sokszor az is sokat segít ha csak beszélsz, olyan emberrel aki megérti. Én sokáig még szüleimnek se mondtam el ,hogy valami baj van, bevallom kicsit szégyelltem is az egészet. Így utólag jó nagy hülyeség volt magamban tartanom.

2018. ápr. 27. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!