Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tehetnék a depresszióm ellen?

Mit tehetnék a depresszióm ellen?

Figyelt kérdés
Sokszor csalódtam már az életemben. A dolgok nem úgy jönnek az életemben ahogy szeretném. Sokszor van úgy hogy csak úgy rám tör a sírás. Valamikor vannak öngyilkossági gondolataim is. Munkám az most nincs, de ahol legutóbb voltam is a főnököm utált, nem tudom miért, pedig elvégeztem a munkámat. Ez annyira kikészített hogy már beteg is voltam, pszichés okok miatt köhögtem. Csak egy szakmám van, diplomám nincs. Párkapcsolatok sem jönnek össze. A pasik vagy ilyennel koptatnak le, mint hogy én túl jó vagyok hozzájuk, vagy járunk, de magasról tojik rám. Arra is volt példa hogy még nem is találkoztunk, de már megszabta volna hogy én hova mehetek. Irigykedem azokra akiknek van egy jó párkapcsolatuk, sok olyan velem egyidős van akit már feleségül vettek. Anyám szerint én senkinek sem kellek, amit sokszor is hangoztat, meg nem vagyok jó semmiben. Nem sajnáltatom magam, de egyszerűen így érzem magam. L/26
2018. ápr. 18. 11:16
 1/9 A kérdező kommentje:
Meg sokszor azt érzem hogy már az ágyból is alig bírok kikelni, hol a fejem, hol az ízületeim fájnak, nincs kedvem semmihez, sokszor még a házból sem mozdulok ki, mert minek.
2018. ápr. 18. 11:17
 2/9 Noren1989 ***** válasza:
28%
Menj ki szépen a szabadba, élvezd a napfényt.
2018. ápr. 18. 11:18
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Menj el pszichológushoz! Öngyilkos gondolatokkal nem a napfényben kell sétálni, hanem segítséget kell kérni szakembertől!
2018. ápr. 18. 11:22
 4/9 anonim ***** válasza:
65%

Ha így, elgyengülve érzed magad, lehet, valami egészségügyi probléma van a háttérben.

Vérvétel, káros életmód(gyógyszerek, cigi, alkohol, stb) mind ki kellene lőni, és mozogni jó sokat apránként.

2018. ápr. 18. 11:27
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem dohányzom, nem fogyasztok alkoholt.
2018. ápr. 18. 11:28
 7/9 anonim ***** válasza:
27%

A problémák enyhíthetők jelentősen, megfelelő szellemi hozzáállásal. Én a keresztény hitet ajánlom. Depresszió különösen olyan lelki baj, amit a vallás tud gyógyítani. Persze lehet biológiai, genetikai eredete is a depressziónak, ilyenkor mérlegelendő, hogy gyógyszer is kell. De a depressziós esetek többségében nem biológiai, hanem szellemi a gond. Megfelelő megküzdési stratégiát kell találni!

Hasznos lehet még a rendszeres sport, pl futás, ami az alakodnak is jót tesz és levezeti a stresszt, életenergiát növeli.

Tudok pár olvasnivalót ajánlani, mint "biblioterápiát"

M Scott Peck: A járatlan út

Elizabeth Wurtzel: Prozac ország

C G Jung: Gondolatok a szenvedésről és a gyógyításról

Újszövetség

Zsoltárok könyve (lelki szenvedőknek ajánlott!)

2018. ápr. 18. 13:06
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
pszichiáter
2018. ápr. 18. 14:14
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Első körben leszakadás anyádról, aki nem szeret...
2018. ápr. 20. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!