Természetes antidepresszáns?
Egyenlőre nem mennék pszichológushoz. Rám jön néha, főleg ha fáradt vagyok a depresszió olyankor órákig hazsnálhatatlan vagyok... Amúgy általában jó kedvem van, boldog házasságban élek, csak azok a bizonyos órák... napok... :(
Ne mondjátok h keressek hobbit stb... Ilyenkor tényleg a kedvenc könyvem sem tudnám elolvasni annyira rongy vagyok.
Köszi előre is:)
A csokiban van triptolin, ami monoamin oxidáz gátlást mutat, tehát van gyógyszerhatás. A monoamin oxidáz gátló gyógyszerek antidepresszánsok.
A koffein is hatásos lehet depresszió ellen, mivel növeli az agyban a dopamin szintet.
Jó emlékek felidézése is okozhat jó kedvet, mivel ilyenkor szerotonin szabadul fel, amit a boldogság hormonok közé sorolnak.
Szerintem nem gondolom, hogy te depressziós vagy.
Köszönöm a válaszokat!
Régen ha végeztem munkával akármilyen fáradt is voltam este 10-11ig csináltam a dolgom/kikapcsolódtam.. most szinte bőgve fekszek az ágyon néha és csak bámulok a fejemből, szerintem ez enyhe depresszió lehet (mert ugye nem állandó).
Kipróbálom az orbáncfűvet köszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!