Aki így viselkedik az pszichopata?
Beszélek egy pasival az interneten. Viszont észrevettem vele kapcsolatban pár furcsaságot:
- sokszor olyan mintha azzal próbálna idegesíteni, hogy neki írnak mások is, de őt én érdeklem.
- féltékeny típus, azt írta megverné azt aki felakarna szedni, egyszer megírtam neki hogy rám írt egy fiú haverom, akinek van barátnője, erre írta, hogy nem sokáig lenne barátja, mert kinyírná. Utána azt írta viccelt.
- ha találkoznánk, akkor örökre magával vinne, persze ezt is viccből írta.
Nem komplett a hapsi, ennyi. Lehet, hogy tényleg valami elmebetegsége is van, ahogy az első írta.
Javaslom, szakíts meg vele minden kontaktot, ha jót akarsz magadnak.
Szerintem két lehetőség van:
1. Tényleg "csak viccelt" - ez esetben tökre nem normális, mert normális ember ilyesmit még viccből sem mond. Tehát lehet, hogy nem bántana (bár nincs kizárva), de ez kevés; én nem bíznék meg olyan emberben, aki ilyen kifacsartan gondolkodik.
2. Csak utólag fogta rá, hogy "viccelt", azaz komolyan gondolta - Ez esetben nagyon nagy esély van arra, hogy bántana téged (is).
Én az utóbbit tartom valószínűbbnek. Ezek a "féltékeny típusok" gyakran hajlamosak BIRTOKTÁRGYKÉNT tekinteni a párjukra (meg a gyerekeikre is), így a kapcsolat közel sem egyenrangú, hanem ők diktálnak, a másik fél pedig meghunyászkodik. Ennek része az is, hogy eleinte, ill. időnként "nagyon kedves", és valami kivételezettség-érzést kelt a másikban. (Lásd jelen esetben: csak te érdekled őt. - Csak szólok, hogy lehet, hogy rajtad kívül még száz nőnek írja ugyanezt, és várja, hogy melyik kapja be hamarabb a horgot.)
Sokan bántalmazók is lesznek, eleinte csak szóban (önbecsülés leépítése a cél, ill. hogy féljen tőle a másik - pl. lehet fizikai erőszakra való utalás, amit aztán később meg is tesznek); mindeközben igyekeznek minél jobban elzárni a külvilágtól az áldozatot, a szociális kapcsolatainak felszámolásával ("miért nem jó neked itthon velem? ne menj át a barátnődhöz" és hasonlók).
Ez így egy nagyon lerövidített változata a folyamatnak, de ha érdekel a téma, keress rá, pl. "bántalmazó kapcsolat" kombinációval, tengernyi szakirodalma van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!