Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Aki így viselkedik az pszichop...

Aki így viselkedik az pszichopata?

Figyelt kérdés

Beszélek egy pasival az interneten. Viszont észrevettem vele kapcsolatban pár furcsaságot:

- sokszor olyan mintha azzal próbálna idegesíteni, hogy neki írnak mások is, de őt én érdeklem.

- féltékeny típus, azt írta megverné azt aki felakarna szedni, egyszer megírtam neki hogy rám írt egy fiú haverom, akinek van barátnője, erre írta, hogy nem sokáig lenne barátja, mert kinyírná. Utána azt írta viccelt.

- ha találkoznánk, akkor örökre magával vinne, persze ezt is viccből írta.

2018. ápr. 4. 10:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem pszichopata, a pszichopaták nagyon okosak, nem árulják el a szándékukat és a látszatát is elkerülik, hogy kitudódjék róluk milyenek, legalább is jó darabig. Ez a hapsi csak elmebeteg! Ne beszélgess vele!
2018. ápr. 4. 10:20
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem is pszichopata, de tutira nem normális, én hanyagolnám.
2018. ápr. 4. 11:14
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is aggaszto, amiket ir, aztan meg probalja viccnek beallitani. Legyel ovatos! Hihetetlen gaz emberekbe lehet belefutni sajnos. Vigyazz magadra!
2018. ápr. 4. 11:35
 4/11 anonim ***** válasza:
A pszichopatának pont az a lényege, hogy elképesztően jól meg tud téveszteni, észre sem veszed, hogy valami nem stimmel. Általában nagyon karizmatikusak, népszerűek. Szerintem itt nem erről van szó.
2018. ápr. 4. 11:40
 5/11 A kérdező kommentje:
Akkor itt miről van szó?
2018. ápr. 4. 11:56
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem komplett a hapsi, ennyi. Lehet, hogy tényleg valami elmebetegsége is van, ahogy az első írta.

Javaslom, szakíts meg vele minden kontaktot, ha jót akarsz magadnak.

2018. ápr. 4. 12:11
 7/11 A kérdező kommentje:
Képes lenne bántani?
2018. ápr. 4. 12:38
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezt így nem lehet megmondani, de én biztosan nem beszélnék egy olyan pasival, aki rossz érzést kelt bennem a szavaival. Márpedig ő nem normális.
2018. ápr. 4. 13:13
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerintem két lehetőség van:

1. Tényleg "csak viccelt" - ez esetben tökre nem normális, mert normális ember ilyesmit még viccből sem mond. Tehát lehet, hogy nem bántana (bár nincs kizárva), de ez kevés; én nem bíznék meg olyan emberben, aki ilyen kifacsartan gondolkodik.

2. Csak utólag fogta rá, hogy "viccelt", azaz komolyan gondolta - Ez esetben nagyon nagy esély van arra, hogy bántana téged (is).

Én az utóbbit tartom valószínűbbnek. Ezek a "féltékeny típusok" gyakran hajlamosak BIRTOKTÁRGYKÉNT tekinteni a párjukra (meg a gyerekeikre is), így a kapcsolat közel sem egyenrangú, hanem ők diktálnak, a másik fél pedig meghunyászkodik. Ennek része az is, hogy eleinte, ill. időnként "nagyon kedves", és valami kivételezettség-érzést kelt a másikban. (Lásd jelen esetben: csak te érdekled őt. - Csak szólok, hogy lehet, hogy rajtad kívül még száz nőnek írja ugyanezt, és várja, hogy melyik kapja be hamarabb a horgot.)

Sokan bántalmazók is lesznek, eleinte csak szóban (önbecsülés leépítése a cél, ill. hogy féljen tőle a másik - pl. lehet fizikai erőszakra való utalás, amit aztán később meg is tesznek); mindeközben igyekeznek minél jobban elzárni a külvilágtól az áldozatot, a szociális kapcsolatainak felszámolásával ("miért nem jó neked itthon velem? ne menj át a barátnődhöz" és hasonlók).

Ez így egy nagyon lerövidített változata a folyamatnak, de ha érdekel a téma, keress rá, pl. "bántalmazó kapcsolat" kombinációval, tengernyi szakirodalma van.

2018. ápr. 4. 16:48
 10/11 anonim válasza:
Sajnos az utolsoval kell egyetertenem. :(
2018. ápr. 4. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!