Lehet, hogy szociális fóbiában és depresszióban szenvedek?
Utálok, rettegek más emberekkel beszélgetni,telefonálni és még irkálni is. Ezek álól kivétel a családom és kb 5-6 nagyon közeli barátom.
Ha arra kényszerülök, hogy egy idegennel beszéljek akkor nem merek oda menni, nagyon ideges leszek, gyorsan ver a szivem és a hangom elcsuklik. Ha már kicsit megszokom valaki társaságát, mondjuk a munkatársamét akkor az idegesség megszűnik, viszont nem tudok miről beszélgetni, egyszerűen nem tudok mit mondani a másiknak, nem merek semmit szólni, csak válaszolgatok. Mindig ellenőrizem, hogy mit mondok és a fejemben több féle lehetőséget előre lejátszok, hogy majd mit válaszoljak, esetleg kérdezzek. Még azt sem tudom, hogy a másik mit válaszol, de már X féle választ előre kigondolok amiből majd választhatok. Ez nagyon akadályoz abban, hogy barátnőt találjak. Ha véletlenül oda is jön hozzám egy csaj, nem tudok vele beszélgetni, félek és kerülöm a szemkontaktust, forgolódok össze vissza és nem tudok nyogodtan állni vagy ülni. (nem csak csajok esetében, pl ha egy fiú szeretne ismerkedni, akkor ugyan ez a helyzet)
Az interneten sem tudok beszélgetni, ha valaki ír(főleg ha csaj) akkor az üzenetét több óraig ki sem nyitom, csak látom, hogy mit írt, és gondolkozom, hogy mit írjak, mi lenne a jó válasz, mi lenne az ami nem ciki. Témát az interneten sem tudok felhozni, úgy érzem nincs miről beszélnem, vagy ha van is, az nem érdekel mást.
Telefont meg egyszerűen nem veszem fel senkinek, csak ha nagyon muszáj. Félek.
Ha elmegyek bulizni, akkor másnap azzon aggódom, hogy nem csináltam-e valamit, ami miatt szégyellenem kellene magamat és többnyire találok is okot a szégyenemre.
Gondolom ez miatt kialakult nálam a depresszió, szorongásaim vannak, nem tudok aludni, hányinger kerülget, sírhatnékom van. Félek, hogy a jövőben egyedül leszek, félek, hogy csúnya vagyok. Mindig valamin idegeskedem, ha a problémám megoldódik, előjön rögtön valami más amin idegeskedem. Még egy nagyon drága műtétre is hajlandó vagyok elmenni, amivel remélem majd valamivel javul a helyzet és a külsőm.
még annyit hozzátennék, hogy a haláltól sem félek, nem aggaszt, nem zavarna ha meg kellene halnom.
22 éves, fiú
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!