Szerintetek ha egy ilyen skizofrén gyógyszer nélkül próbál tenni a betegsége ellen, leküzdheti valamilyen szinten?
Az, hogy a betegeknek nincs betegségtudata egyáltalán nem bullshit, illetve igen, a skizofrénia velejárója a hallucináció, zavaros gondolatok, téveszmék és stb.
Egyébként, honnan tudod biztosra hogy skizofrén vagy? Voltál már pszichiáternél ezelőtt?
Persze, hogy voltam. Sokáig én sem hittem el, amikor megtudtam (igen jó pszichiáter állapította meg), annyira durva betegség, nem gondoltam volna magamról. Nem minden tünet jellemző minden skizofrénre, így a hallucináció sem, az én fajtámra szerintem nem jellemző. De sok tünet, amit olvastam róla, igaz rám, és én is érzem, hogy nem normális ez az egész.
A betegségtudattal nem értek egyet, nem értem, miért ne tudnánk, hogy azok vagyunk. Lehet, hogy aki teljesen le van épülve, tényleg zavaros a gondolkodása, hallucinál, paranoiás, stb., az nem fogja ezt fel, de az én csoportom nem ilyen. Talán azért nem érti meg sok beteg, mert más dolgokat sem értenek meg a világból. De ez a csoport nagyjából normálisan gondolkodik.
Nálam az van, hogy a legszűkebb család sem hiszi el a mai napig, mert tényleg normálisabbnak tűnök. Sőt, ismerek olyan orvost, aki nem hisz abban, hogy élesen szét lehet választani a skizofréneket a nem skizofrénektől. De én tudom, hogy az vagyok, nyilvánvaló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!