Ha a csaladunkban SOHA nem volt autista van ra esely, hogy a nagybatyam harom éves lánya az legyen?
MÉG IGY AZ ELEJEN MONDOM ,HOGY NEM TUDOK SOKAT AZ AUTISTAKROL. lattam mar parat ,hogy furCsan viselkednek ,de ,hogy ez mitol van,vagy hogy alakul ki, ilyenekrol semmit.
Tehat...
mikor meg egy eves volt furcsaltuk ,hogy nem akar beszelni. Voltak alap szavak pl apa,anya, Kriszti ( ez anyam neve)
Tehat az emberek nevei megvoltak.Tudta mondani.
meg még ilyen teljesen random szavak pl ajto,ágy,úgy. add ide . ilyenek.
viszont ha mondjuk valamit mondani akar pl "nézd meg"
csak annyit tud mondani ,hogy " é- e "
szoval ,ha rendesen beszelne ,akkor csak a manganhangzok jonnek.
ma beszeltunk veluk skypen és még mindig csak igy tud beszelni.
mikor letettuk,anyam azt mondta ,hogy szerinte autista.De nagyon remeli ,hogy nincs semmi baja. nagyon megijedtem ,kerdeztem is ,hogy volt e a csaladban autista azt mondja ,nem soha.
nagyon felek ,hogy az lehet.
valaki nyugtasson meg,hogy nem az.
Egyedul a beszedevel van a gond,semmi mas.
Nem értek egyet az első válaszolóval. Betöltött egy éves kor után már jócskán szoktak szavakat használni, három éves korban pedig már rövid mondatokat is. Előfordulhatnak hanghibák (pl. az ún. "élettani pöszeség"), de az nem ugyanaz, mint egyáltalán nem ejteni a mássalhangzókat bizonyos szavakban.
Ez pl. egy elég jó cikk a témában:
Első körben (a cikkben is) hallásvizsgálatot szoktak javasolni. Szerintem nincs probléma, mivel csak bizonyos hangokat nem ejt. De azért vigyétek el. Utána pedig (ez nincs a cikkben) el kellene vinni egy foniáterhez, szerintem jó eséllyel ott fog kiderülni, hogy mi okozza a problémát.
Az autizmus pedig bármelyik családban megjelenhet, de szerintem nem kell aggódnotok, ha más tünete tényleg nincs (pl. szemkontaktus kerülése, nem barátkozik más gyerekekkel, felnőttekkel is távolságtartó, csak bizonyos ételeket hajlandó elfogyasztani, dühkitörései vannak stb.)
Semmi más nincs.
Egyebkent tud mássalhangzókat mondani ,de inkább magánhangzók kal beszél.
Pl anyám nevét sem mondja ki rendes R betűvel.
Csak annyit ,hogy "Titti"
Ennyiből senkiről nem lehet megállapítani, hogy autista-e, ráadásul amit egy évesen mondott, teljesen rendben van, ha még “csak” gagyogott volna, az is rendben lenne. Lányom 17 hós, egy évesen mondott pár szót, elhagyta, felvett másikat,aztán néha visszajön a régebben használt. Kb 50 szóból gazdálkodik, annak felét mi értjük, de a baba-mama körben mindenki szerint ügyes nagyon. Én nem tudom, mert első gyerek, de nincs másik kicsi, amelyik többet tudna (mert mind egy hónapban született). Szóval ezzel kár lenne idegesíteni a szülőket.
Amúgy rendes dolog anyukádtól, hogy csak így lediagnosztizálja a kislányt skype-on, pedig látszódik hogy halvány lila gőze sincs mi az az autizmus. Pont az ilyen rokonokkal építettük le minimálisra a kapcsolatot!
Nem értem a kiakadasod...
Csak nekem ,mondta , hogy szerinte az ,de reméli ,hogy semmi baja.
A kis sztoriban is benne volt ,hogy KIUTAN LETETTUK, utána mondta.
Nem diagnosztizalt le semmit, a szülők előtt DIREKT nem beszélt róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!