Lehet valaki ez miatt is depressziós?
Figyelt kérdés
Például, ha egy bizonyos ember többször elhagyta, kihasználta a másik felet, csökkentette az önbizalmát és hamis ígéreteket mondott neki?
Mondhattok még példát, hogy mitől alakulhat még ki a depresszió. Köszönöm!
2018. márc. 20. 23:31
1/7 anonim válasza:
Szerintem a depresszióért nem önmagukban a rossz életesemények és a stressz a felelősek, hanem az, amikor valaki nem jó megküzdési stratégiával reagál ezekre. Mármint ugyanabban az élethelyzetben van, aki depressziós lesz, van, aki nem. Testi okai is lehetnek (pl. alváshiány, pajzsmirigyműködés zavarai, neurobiokémiai folyamatok), és örökletes tényezők is szerepet játszhatnak (szerotonin transzporter gén rövid allélje).
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2018. márc. 21. 19:18
3/7 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a depressziónak pont nincs kiváltó oka, mert egy-egy negatív eseményre természetes, hogy szomorúsággal stb. reagálunk. Tehát a depi (legalábbis "hivatalosan") az ok nélküli rossz hangulatot jelenti.
4/7 A kérdező kommentje:
Mindig kell, hogy legyen oka. Nincs olyan, hogy csak úgy. Ez marhaság.
2018. márc. 21. 21:22
5/7 anonim válasza:
Egyáltalán nem marhaság. A depressziónak nincs látszólagos oka. Egy szomorúságot kiváltó esemény után teljesen természetes, hogy valaki nagyon lehangolt. De az nem depresszió. A depresszió egy betegség, a szomorúság meg egy érzés. A depresszióhoz kellenek organikus okok is (pl. szerotonerg/noradrenerg/dopanerg neurotranszmisszió változása, limbikus rendszer működészavara stb), anélkül nem is alakul ki.
6/7 anonim válasza:
Na, hát mindenkinek igaza van, mert kétféle depresszió létezik a kiváltó ok szerint:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!