Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Azt hiszem demenciám van. Mit...

Azt hiszem demenciám van. Mit tehetek ellene?

Figyelt kérdés

2018. márc. 20. 18:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Meg egy: demencia barmikor keletkezhet, pl baleset kovetkezmenyekent, fokozatosan elveszti az illeto kognitiv kepessegeit, a memory, de lehet a szellemi kepessegek romlasanak az oka a szerencsesen tulelt agyhartya gyulladas, okozhatja ido elotti er-elmeszesedes, stb.

Pl., ha egy 20 eves ember nem tudja a farmerjat allva felvenni, hanem le kell ulnie, akkor vagy siman reszeg es remelhetoleg kijozanodik holnapra, vagy nagyon surgosen kerjen egy idegrendszeri elvaltozasok keresesere iranyulo vizsgalatot (aminek resze lesz pl az ora-rajzolas is, es a fel labon allas is, kb 2,5-3 ora csak a teszteles, jobb helyeken, pl nem Magyarorszagon)

Ugy tunik, a kerdezonek tenyleg demenciaja van, mert elfelejtett visszajonni :)

2018. márc. 29. 01:54
 12/13 anonim ***** válasza:
Jah elnézést elismerem igazad van. Csak nem értem a vitamin ilyenkor már minek. Azr tudom hogy baleset következtében is lehet meg betegségek miatt. De azt nem tudtam hogy az állás miként jön ide. Nem vagyok tanult ember nyitott vagyok az új dolgokra. A rajzot viszont értem mert mi is szoktunk rajzoltatni.
2018. márc. 29. 09:07
 13/13 anonim ***** válasza:

A nagy adag B12 lassit(hat)ja a folyamatot, amennyiben az eletkorbol adodo demenciarol van szo. Hat-nyolc hetenkent, izomba adott B12 meghosszabbitja - akar evekkel is - a teljes elbutulashoz vezeto idot. Minel hamarabb kapja, annal hosszabb ideje van. Ket inj kozott pedig tabletta formajaban szednek kisebb adagot.

Akikkel te dolgozol, azok valoszinuleg mar nem kepesek allva felvenni a nadragjukat, hanem ulve oltozkodnek - vagy mar azt sem tudnak, ti segitetek nekik.

De probald ki pl magadon: vigyazzallasban csukd be a szemed (es valaki merje az idot). Ha egy percig tudsz allni, az jo. Aztan kiprobalhatod a fellabon allast is - nyitott szemmel - es 30 mp, az jo. Es gondolj magadra, ulve, vagy allva huzod fel a zoknid? Es a nadragot? A cipohoz allva lehajolsz, vagy ulve veszed fel?

Ha nem sikerul, akkor probald meg gyakorolni - segiteni szokott a gyakorlas, az edzes.

2018. márc. 30. 02:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!