Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depresszióval kineziológushoz...

Depresszióval kineziológushoz van értelme fordulni?

Figyelt kérdés

18 vagyok, évek óta motiválatlan vagyok, öngyilkossági gondolatok/tervek már jó ideje velem vannak. Kisebb, komolytalan próbálkozásaim voltak is. Hangulatingadozás, szorongás, szociális fóbia, identitásproblémák... stb.

Igazából olyan jól eltudtam ezeket rejteni, hogy senki nem vett észre annál többet, hogy "csendes és lusta" vagyok. Majd mivel az utóbbi 1 hónapban mindennap az öngyilkosság szélén voltam, ezért valamiért leesett édesanyámnak, hogy "kicsit feszültebb" vagyok mostanában. Felajánlotta, hogy elintézne egy látogatást egy kineziológusnál. Én először természetesen elutasítottam, majd később mondtam neki, hogy oké.

Viszont fogalmam sincs, hogy mire számítsak?! Egyáltalán a kineziológus fogalma sem tiszta, hiába olvasgatok róla, mindenhol másképpen fogalmazzák meg.

2018. márc. 18. 08:47
 1/6 anonim ***** válasza:
41%

Ha anyád és te jobban bíztok egy esetleg önmagát mesternek aposztrofáló kineziológusban és hajlandóak vagytok megfizetni sarlatánkodását, irány hozzá!

Ha nem, akkor marad a tanult pszichiáter.

2018. márc. 18. 09:07
 2/6 anonim ***** válasza:
34%
Egy jó kineziológus olyan ritka, mint a fehér holló. Inkább az EFT iránt érdeklődj.
2018. márc. 18. 09:07
 3/6 A kérdező kommentje:
Én igazából abban reménykedem, hogy rövid beszélgetés után rájön, hogy nekem valódi orvos kell és elküld egy pszichiáterhez.
2018. márc. 18. 09:39
 4/6 anonim ***** válasza:
81%

A kineziológus egyáltalán nem képzett mentális zavarok kezelésében, de még csak a diagnosztizálásában sem. Nem fog továbbküldeni szakemberhez.

Én amúgy első körben a pszichológust javaslom, mert ha szükséges pszichiátriai ellátás is, akkor ő továbbküld téged pszichiáterhez, de ha rögtön pszichiáterhez mész, az csak tünetileg kezeli a depressziódat gyógyszerekkel, viszont a pszichológussal való terápiára is szükséged lehet.

2018. márc. 18. 10:29
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

"rájön, hogy nekem valódi orvos kell és elküld egy pszichiáterhez."

Miért is küldené el a más etette fejős-tehenet?

2018. márc. 18. 13:07
 6/6 anonim ***** válasza:
72%
Áltudomány.
2018. márc. 18. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!