Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » PTSD gyanús tüneteim vannak,...

PTSD gyanús tüneteim vannak, orvosnál még nem jártam de sok jel utal arra hogy erről van szó. Szeretném ha véget érne ez az időszak. Ki hogyan bírkózik meg ezzel a problémával? Vannak jó tapasztalatok szakemberekkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Kezdem belátni hogy egyedül ez nem fog menni és bármilyen nehéz doki előtt kell beszélnem az eseményről ami megváltoztatott. Ha nem is az a baj amire én gondolok (hiszen nem vagyok orvos) abban biztos vagyok hogy tönkremegyek szép lassan ha nem javul a közérzetem. Tünetek: szorongás, iszonyodom attól ha váratlanul de nem bántó szándékkal valaki hozzám ér, nehéz légzés időnként, sírógörcsök, erős migrén amikor visszatér egy-egy emlék, időnként depresszió, rémálmok. Nagy a valószínűsége hogy ezt az váltotta ki hogy évekkel ezelőtt rendszeresen megerőszakoltak azóta természetesen a szexuális étvágyam is jóval alacsonyabb az átlagnál. Előfordult már hogy viccből megijesztettek akaratomon kívül bevillantak képek és persze jött a remegés légszomj sírás mindez nyilvános helyen. Nem akarok így tovább élni javítani szeretnék ezeken hiszen egyébként sokan egy pozitív lányként ismernek. Az évek alatt elértem hogy egészen addig amíg nem jön fel egy-egy emlék pozitívan álljak az élethez, küzdjek az életben maradásért és egy idő után képes legyek megbízni emberekben. Úgy tűnik ez azonban nem elég ahhoz hogy igazán élvezhessem az életet azok az átkozott emlékek mindent megnehezítenek. Van hobbim, vannak barátaim sokszor kitöltöm a napomat hogy ne legyen lehetőségem visszagondolni de hiába. Belátom hogy egyedül nem fog menni. Hova, kihez érdemes fordulni vagy mit csináljak hogy legyen változás jó irányba?

Elnézést ha hosszúra sikerült. Előre is köszönöm a normális hangnemben írt válaszokat, kérlek mellőzzétek az ítélkezést. Akár olyanokkal is beszélgetnék akik hasonlóval küzdenek hátha segíthetünk egymásnak is.

2018. márc. 10. 21:34
 1/1 anonim ***** válasza:
49%
Ha tényleg PTSD-d van és orvoshoz elmész, nagyobb eséllyel kapsz meg egy olyan diagnózist amilyen bajod nincs, mint a PTSD-t. Nem nagyon használják még diagnosztizáláskor.
2018. márc. 14. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!