Az öngyilkossági szándék emlegetése lehet egyfajta segélykiáltás is?
Figyelt kérdés
Így próbálja jelezni,hogy figyeljenek rá,mert nagy baj van...2018. febr. 21. 23:00
2/11 anonim válasza:
De általában senki se figyel, még a szülők se.
3/11 anonim válasza:
Igen. Aki tenyleg megteszi, az nem szokott szolni :(
4/11 anonim válasza:
De az is mondogathatja, aki megteszi később. Ezt nem tudom ki terjesztette el, hogy aki mondogatja nem teszi meg. Nem egyről hallottam, meg olvastam, aki megtette és mindenkinek mondogatta, hogy meg akar halni, hiába kezelték még is megtette. Semmi összefüggés nincs a között, hogy mondja vagy sem és hogy megteszi e vagy sem. Hozzáteszem, nem vagyok szakember! Csak volt idő mikor érdekelt a téma, mármint az öngyilkosság és az okok, mi miatt ölik meg magukat az emberek, van e társadalmi probléma benne vagy tényleg csak genetika vagy mi okozza, bár ezt cikkekből nem tudtam kideríteni, igazából komolyabban belekéne ásnom magam a témába, de ahhoz már lusta vagyok :D Egyébként nagyon sok minden okozhat depressziót, vagy ahhoz hasonló tüneteket, el se hinnétek én is csak lestem...
5/11 anonim válasza:
Persze. Akkor még van remény.
Az már kérdés, hogy senki sem figyel, ami egy löketed ad az embernek, hogy tényleg megtegye.
22/N
6/11 anonim válasza:
Ez a téma engem rettenetesen dühít, mert olyan téren képmutató a társadalom, hogy arra szavak sincsenek. Pusztán ha bajban vagy lelkileg, és nem akarsz meghalni, de jelzed, hogy ennek nem lesz jó vége, sok esetben tényleg SENKIT se érdekel. Jön az okoskodás és az ítélkezés a család részéről is, sok esetben mintha csak idegenek lennének. A tanárokat se érdekli, és sajnos a barátokat se minden esetben. Bezzeg, ha az illető megteszi, akkor jönnek a képmutató sírásukkal, megemlékezéseikkel, meg, hogy jaj de hiányzol nekik... Bocsi, hogy így kifakadtam, de engem spec. borzasztóan kiborít ez az attitűd. A hitemen kívül engem csak a fogadott tesóm plusz 1-2 nagyon közeli barátom tudott megérteni csak, úgyhogy azóta valahogy nincs sok bizalmam az emberekben, és úgy nagyon a családban sem. Bár azóta határozottan úgy vélem, sose lennék öngyilkos, még segélykiáltásnak se csinálnék semmit, de az tény, hogy borzasztóan meggyűlöltem az emberek zömét.
7/11 anonim válasza:
Kedves 6-os!
Nagyon egyetértek veled!
Az emberek lesz@rják azt, aki lelkileg nagyon szenved vagy nagyon magányos. Én is az vagyok, sokat szenvedek. Hiába mondtam el bárkinek is, magasról tettek rá. Régen gondoltam rá milyen jó lenne meghalni, de rájöttem hiába a nagy fájdalom, semmit sem oldana meg.
8/11 anonim válasza:
Igen az öngy. szándék emlegetését komolyan kell venni.
9/11 anonim válasza:
#7 válaszolónak nagyon igaza van!
10/11 anonim válasza:
Valószínűleg nem gondolja komolyan és igen csak figyelemfelhivas de akkor se szabad felvallrol venni. Azt meg pláne nem szabad mondani ilyenkor hogy a gyáva vagy úgyse mered megcsinalni vagy biztatni hogy tegye meg jo lesz az. Ezen kívül bármi más mehet. Ha nem is gondolja komolyan ha hergelik vele hogy úgyse teszi meg akkor lehet mégis meg fogja azért is. Nem is az a kérdés mit szabad mondani hanem hogy mit nem szabad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!