Ha abbahagyom négy hét után a Scippa 10mg antidepresszáns szedését lehet valami bajom?
2-es felállhatsz 5-ös
én már negyedszerre kezdtem és fejeztem be az antidepikkel. Úgy voltam, ha kijött valami új, hogy "na most hátha"... Ezek az ún. "epizódok" de én ciklusnak is hívom, mert minden évben, vagy minden második évben eljön az a pont, amikor az égig magasztalom a gyógyszereket és elhiszem, hogy a Jóisten is így akarja, hogy "meggyógyuljak". Aztán max fél év után, mint egy kívánok már "józan" lenni és tényleg felemelő lerakni akkor. Na most is ilyen stádiumban vagyok, legutóbb ezzel a kicsit se olcsó Brintellix csodaszerrel próbálkoztam, hát azt mondanám eredménytelenül, mivel több hátulütője volt az én szervezetemben mint jótékony hatása. Napi szinten futnom kellett 1 órát, hogy "lenyugodjak" és legyen egy kis "elégedettség" érzésem. Aztán 5 hónap futkosás után kijelentettem magamnak a tükörbe: "Ez így nem folytatódhat, érted?!" Szinte köszönömöt válaszoltam magamnak tudván, hogy lemegy rólam, ez a "ki ha én nem?!" kényszer. És így is lett!!! Azt hozzáteszem, hogy ettől volt a legrosszabb lejönni, mert napokig hasogatott a fejem, ugyanis mintegy hirtelen ugrottam le a magas lóról :D De megérte. Még van itthon egy dobozzal, ha megint kedvet kapnék hozzá :D Persze ez csak vicc volt, legalább is nagyon remélem, hogy az volt :D Na ez az utolsó mondat után, már azt hiszitek, hogy skizofrén is vagyok :D hát akkor az, vagy akármi, amit kitalált a nyugati orvostudomány. Azért írok ilyeneket és még "járatom is le magam", hogy hátha ezzel másoknak is segítek, ugyanis fontos a pozitív hozzáállás. Az ember (, saját tapasztalatból mondom) sokszor esik olyan kétségbe a gyógyszer szedéssel kapcsolatban, hogy szedné is meg nem is... És így plusz aggodalmat okoz ezáltal szerintem magának azzal, hogy tudja, vagy szíve mélyén érzi, hogy "nem helyes", de mégis csinálja, mert jobbat vár tőle, mint önön magától telik. Így hát én sem le nem beszélek senkit, sem rá nem buzdítom, mert én ugyanígy voltam... Hiába intettek, hogy ne szedjem... Még örülök is neki, mert én mindent a "bőrömön szeretek tapasztalni". Tény, hogy sokan öngyilkosok lettek és lesznek ezektől, de nem kell sarkítani, az optimális emberi vitalitás úgysem a gyógyszerek hozzák eléd. Tapasztalatom szerint nem is a saját erőd... hanem az idő... a tapasztalat szerzés. Meg kell mindenre érni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!