Miért akarok állandóan beteg lenni?!
Üdv!
Sajnos ezt én is tapasztalom. Pár éve"szimuláltam" és a miatt voltak nagyon-nagyon sokáig kórházban. Lelkem mélyéből tudtam , hogy nincs semmi bajom , de amikor vizsgáltak és amikor rám figyeltek az orvosok és amikor kezdték sorolni , hogy milyen vizsgálataim lesznek az a gyerek napom volt. Rá kaptam és sajnos ráfüggtem. Szeretem , ha vizsgálnak szeretem , ha egy eü. dolgozó velem foglalkozik szeretem , ha különbőző vizsgálatra küldenek.
Sajnos ezt a múltamba nagyon-nagyon elrontottam és már soha nem tudom helyre hozni. Sajnos a zárójelentésemen szerepel , hogy "szomatizációs zavar". Az orvosok nyelvén ezt szimulálásnak tituláják el. Ha valami komolyabb bajom lenne azt mondanák rá , hogy biztos feltünési mániája van. Sajnos ezt jelenleg is tapasztalom. A cukrom 3.0 alatt volt elájultam. (A cukrom nem én mértem hanem egy eü dolgozó és azt én nem tudom manipulálni szóval az valós adat volt. Elöző héten szóltam neki , hogy nem érzem jól magam. Csak legyintett egyet és mosolygot. Osztályfőnőköm annyit mondott , hogy azért járok a védőnőhőz mert szeretek vele lenni. ( lehet hogy valóban csak lelkileg éreztem , hogy nem stimmel valami , de ezzel párhúzamosan a cukormérő alacsony cukrott mutatót. Nem vesznek komolyan)
Ez az ami engem nagyon zavar. Mondjuk teljesen jógósan mondják azt amit hisz volt egy "sötét" időszakom.
Akkárhogyam küzdök ezzel , de hiányzik az orvosnak a törődése és nagyon hiányoznak a vizsgálatok és a találgatások , hogy vajon mi lehet a bajom. De erősnek kell lennem és nem szabad hagynom/hagynod hogy úrá legyen rajtad , mert nagyon megfogod bánni. És , ha egyszer tényleg bete leszel akkor nem fogják komolyan venni max az utolsó pillanatban , de akkor már késő lesz. Ne hajd , hogy az érzések tomboljanak tapasztalatból mondom. Gondold át ,hogy mikor mit cselekszel gondold átt, hogy mikor fáj a kezed , hogy az biztossan fájdalom vagy csak úgy érzed , hogy fáj.
Nekem most nagyon nehéz megállni hogy ne menjek orvoshoz panaszkodni, sajnáltatni magam , hogy nekem milyen rossz milyen rosszul érzem magam. Peddig tudom , hogy semmi bajom nincs mivel a cukrom jó. Nem szeretnék vissza esni ebbe a "függösségbe".
Ha egyedül mem tudod ezt legyőzni akkor ne szégyenj pszihológus segítséget kérni. Voltam én is nem kevesett a pszrihiátrián több évig jártam pazihológushoz.
Nem, ez nem hipochondria. A hipochonder retteg a betegségektől, nem akar beteg lenni.
Amiről te beszélsz, az a Münchhausen-szindróma. Pszichiáterre tartozik a kezelése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!