Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy lehet leküzdeni a betegsé...

Hogy lehet leküzdeni a betegségtől való mindennapos félelmet?

Figyelt kérdés
Volt egy konkrét életveszélyes állapotot okozó betegségem. Azóta rettegek, hogy újra kezdődik. Mit tudnék tenni, hogy elmúljon az állandó rettegés?
2018. febr. 11. 16:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha már nincs meg ez a betegség/állapot, akkor figyelemeltereléssel. Éld az életed, szeress, nevess, tanulj, stb.
2018. febr. 11. 17:00
 2/5 A kérdező kommentje:
Még műtét után lábadozom. Sajnos egyszer már kiújult elég hamar.
2018. febr. 11. 23:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát, nem tudom, hogy ezzel segítek-e, de pár hónapnyi sporttal és b-komplex szedéssel sikerült a hipochondriát visszaszorítanom öt évre - mostanában kezdődött ismét, nem sokára fel fogok keresni szakembert is vele, addig néha bedobok egy b-komplexet, tényleg sokat segít, nem placebo, mert eleinte nem is hittem benne, hogy használ. Mindenképp keress fel vele egy szakembert, aki segít leküzdeni! Én is tudom, milyen rossz rettegésben élni, hidd el, segítséggel

könnyebb.

(A félreértések elkerülése végett nem bélyegezlek meg a hipochondriával, nem

gondolom, hogy hipochonder vagy, csak a saját tapasztalatomat írtam le, végülis nálam is mindennapos (sokszor mindenperces) a rettegés, félelem, olykor halálfélelem a lehetséges betegségek miatt. Nekem is egy kórházi élménnyel kezdődött.)

2018. febr. 12. 00:36
 4/5 A kérdező kommentje:
B komplexet szedek mert eleve elő van írva. A sport az tényleg jót tenne de sajnos most hónapokig nem szabad semmit. Pszichológust kértem már a kórházban....semmi hasznosat nem tudott mondani. Én azért nem minden betegsévtől félek....csak attólamin átestem.
2018. febr. 12. 09:12
 5/5 A kérdező kommentje:
B komplexet szedek. Elő is van írva. A sport tudom jót tenne de azt most hónapokig nem szabad. Később sem tudom lesz e bátorságom hozzá. Pszichológusrban nem hiszek és pénzem sincs rá.
2018. febr. 12. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!