Skizofréniában szenvedők, hogyan élik meg ezt a betegséget?
Figyelt kérdés
Tudom mik a tünetei,de személyes tapasztalatok érdekelnének,mert félek,hogy az vagyok.2018. febr. 6. 13:22
11/14 anonim válasza:
Nagyon rosszul. Nem tudod, mik a tünetek, mindenkinél más.
12/14 anonim válasza:
Nekem nagyon ritkán vannak hallucinációim. Amikor rám jön a skizofrénia, általában azt képzelem, hogy titkosügynökök észrevétlenül figyelnek mindenhol, megbuherálják a digitális kütyüimet, és a rádióban lejátszott dalokkal üzengetnek nekem állandóan. Mindezt azért, mert össze akarnak hozni egy titkos szerelmemmel, hogy megváltsam vele a világot. Ez mind nem is olyan szörnyű, inkább érdekes és jópofa, csak az a kellemtlen, hogy olyankor alig alszom és rendetlenséget csinálok a lakásban. Ez általában kétévente egyszer fordul elő. Mindig rendbe jövök már 2-3 nap gyógyszerezés után. Szóval összegezve: szerintem a skizofrénia 5% testi-lelki szenvedés, és 95% kellemetlenség, megaláztatás és szívás az előítéletek, megbélyegzés, ill. nem utolsó sorban a kényszergyógykezelések miatt.
13/14 anonim válasza:
Részletesen megírtam a saját, személyes tapasztalataimat. Ezen a linken olvasható:
14/14 Kis István Balázs válasza:
Nekem nem skizofréniám van,de a nagy stressztől elkezdtem hangokat hallani. Én a gyógyszertől teljesen normális életet élek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!