Rexetin vélemény?
Ma írt fel pszichiáter Rexetin, miután a kitöltött tesztem nem volt értékelhető, amitől kicsit ideges lettem, illetve amiatt is hogy utána a doktor nő olyan rosszallóan nézett rám mint ha szánt szándékkal rontottam volna el, vagy nem lenne semmi bajom és idióta vagyok.
Végül felírta ezt a gyógyszer, napi 1-et reggelente kell szednem, holnap kezdem el, viszont nagyon rosszakat olvastam róla. Tényleg ilyen borzalom lesz az 1-2 hét, s miután jó lesz azt hogy képzeljem el? Csak vidáman fogom érezni magam, vagy mi?
A második kommentelő válasza értékelhetetlenül irreleváns szempontból közelítette meg a dolgot. Az antidepresszánsok közel sem placebók, belepiszkálnak az agyi neurotranszmitterek működésébe. Az SSRI-k szelektív szerotonin visszavétel gátlók. Tehát az a céljuk, hogy a szerotonin termelését fokozzák az agyadban, ami a mentális egyensúlyért felelős dióhéjban. Én szedtem Rexetint, nekem borzasztóan rossz volt, olyan depresszív állapotot idézett elő, hogy nem bírtam kikelni az ágyból, a legkisebb fényforrástól is rosszul voltam. Viszont szerintem nem sok értelme van mások véleményét kikérni egy antidepresszánsról, meg igazából bármilyen gyógyszerről. Ahány ember, annyi szervezet. Lehet neked pont segíteni fog, ez láttatlanban nem lehet megállapítani. Arra készülj fel, hogy az 1-2 hét 3-4 hét is lehet, idő kell, ameddig a gyógyszer hatóanyaga beépül a szervezetedbe, és el tudja kezdeni kifejteni gyógyító hatását, addig sajnos felerősíti a kellemetlen tüneteket. Türelmesnek kell lenni, és tudatosítani magadban, ha ez elkövetkező időszakban rosszabbul leszel, hogy elkezdted szedni a gyógyszert, és nem gondolni semmi komolyabbra, igyekezni nem kétségbe esni. Én roppant felháborítónak tartom, hogy a pszichiáterek nem világosítják fel a betegeket az antidepresszáns működéséről. Valóban okoz szexuális diszfunkciókat, ahogy az első kommentelő írta, de idővel az is elmúlhat, viszont az nem garantált. Valamint arra érdemes még figyelni, hogy amennyiben hajlamos vagy önpusztító valamint öngyilkossággal kapcsolatos gondolkodásmódra, akkor ezek akár drasztikus szinten is megemelkedhetnek. Én rengeteg orvost megjártam, pszichológusokat, pszichiátereket, pszichiátriai osztályokat, és engem nagyon megijesztettek a gyógyszerekkel kapcsolatban anno, amikor még serdülő voltam, és azt hitték, hogy nincs semmi bajom, csak ki van nyalva a se..em...
Aztán most itt vagyok 21 évesen, borderline személyiségzavarral, kényszerbetegséggel, pánik zavarral, amely betegségeknek tünetei létezésem minden egyes pillanatát képesek pokollá tenni. Ha valóban komolyan vettek volna, amikor először kértem segítséget, akkor talán most nem tartanék itt.
Ne ejtsd magad tévhitekbe. Ez nem 'nevetőbogyó', ahogy sokan hívják, szóval nem azt kell elképzelned, hogy utána minden rózsaszín szivárványos lesz, mintha folyton be lennél állva. A tünetek elviselhetőségét segítik ezek a gyógyszerek, és az lenne a valódi céljuk, hogy súlyos esetekben felkészítsék a pácienst a pszichoterápiára, ahol érdembeni változásokat lehet elérni. A gyógyszer csak egy mankó, de sokszor elengedhetetlen. Épp ezért szomorodom el, amikor látom itt a rengeteg kommentet arról, hogy a pszichiátria a haláliparral egyenlő, és csak tönkreteszik az emberi elmét. Ezek az emberek még nem tapasztaltak súlyos mentális állapotokat, vagy nem éltek még mentális beteggel együtt. Az igaz, hogy minden kiskörömfájásra nem szükséges a farmakoterápia alkalmazása, de ha egy olyan állapotról beszélünk, ahol a szorongás mértéke pszichotikus tüneteket vált ki, vagy a tünetegyüttes jelentős mértékben korlátozzák a mindennapi életet, akkor megkérdőjelezhetetlen a gyógyszer szükségessége.
Azt ajánlom, hogy tartsd a kapcsolatot a pszichiátereddel, és ha 3-4 hét után sem javul semmit az állapotod, vagy romlik, akkor szükségessé válik a gyógyszer leváltása. Ezzel sajnos így kell játszadozni, ameddig meg nem találják a neked megfelelőt. Nekem hosszú hónapok mentek rá a kísérletezésre, szóval nagy ára van, de nekem megérte, mert most olyan gyógyszert szedek, ami segít abban, hogy ne hulljak alkotóelemeimre a nap több szakaszában. Minden jót kívánok!
2. valaszolo: Szendi egy szcientologus idiota, ennyit az o velemenyerol meg az irasairol.
Mellekhatasai ugyanugy vannak a Rexetinnek, mint az osszes antidepinek, de idovel elmulik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!