Igaz, hogy a melegek a hadi társasjátékokban a kevésbé sebezhetővel játszanak többnyire?
Én a Worldof Tanks nevű online PC-s játékkal játszom évek óta, melyben tankokkal harcolnak egymás ellen. Kb a II. világháborút szimulálja le a játék. A lényeg, hogy a legjobb statisztikájú játékosok egybehangzó véleménye, hogy a homoszexuálisak a tüzér harckocsikkal játszanak. Íme egy ilyennel így játszanak https://www.youtube.com/watch?v=2XrW6CABRdM összehasonlításképpen, hogy legyen fogalmuk azoknak is, akik nem játszanak. Ilyen a hetero top játékos, pedig ilyen meccseket megy le gyors tankokkal https://www.youtube.com/watch?v=gg1Moobuw6o
Szeretném tudni, hogy igaz-e az a WoT-os közvélekedés, hogy a melegek játszanak a tüzérekkel (artyllery) és a táras tankokkal (autoloader)?
A tüzérek lényege, hogy nagyon távolra lő, miközben te teljesen védve vagy, így a gyávák is tudnak érvényesülni, akiknek nincsen bátorsága szemtől szembe harcolni (1.video). Ellenben a bátrak ahogyan a második videoban Phelan a magyar WoT alkalmazott teszi odamegy az ellenfélhez és úgy öli meg. Ez férfias ismerjük el.
Több szempontból is vicces kérdés, kezdjük ott, hogy e felfogás gyökere nem ennyire komoly, hanem ahogy említetted, „aki artyval játszik, az b**i”, magyarul „utáljuk”. Az önjáró lövegekről van szó, amiknek a lényege a játékban, hogy a csatamező egy biztonságos [-nak gondolt] zugából lehet velük bombázni a más csapattagok által éppen látott ellenségeket, így minden hülye el tud érni vele VALAMIT, de ha az ember igazán jól akar velük játszani, ahhoz jó koncentráció és többrétegű előrelátás szükséges. (Folyamatosan nyomon kell követni és értelmezni a csatamezőn történteket, így látható előre, hogy hol várható a célpontok megjelenése, hova lőjön mozgó célpontnál, illetve tényleg biztonságos-e a hely, ahol éppen csücsül. Ezek nem autista (és főleg nem meleg...) készségek, még ha az igaz is lehet, hogy egy autista inkább ebben jobb, mint másban.
Persze ezt egyesek továbbgondolják „férfiasság” és „férfiatlanság” szintjén, de itt csak arról van szó, hogy az „apátlanok” összetévesztik a férfiast a macsóval – mely utóbbi egy (korától függetlenül) éretlen fiú eltévedt elképzelése az „igazi férfiról”. Ennek a téves férfiasnak az ellentéteként jelenik meg a (szintén téves) „homoszexuális”. Szóval akik „hetero top játékosnak” érzik magukat a „meleg artysokkal szemben”, azoknál egy ovis f***méregető versenyről beszélünk. (Amit most kivételesen nem a löveg mérete dönt el:)
„Gyakorlatilag leautistázták a játékosaikat.” – hát mondjuk ez a cég finoman szólva nem a játékosok tiszteletéről híres :)
febr. 2. 13:06
Nem hiszem, hogy ezt így valaha is állította a pszichoanalízis, de hogy ma senki nem állít ilyet pszichoanalitikus körökben, abban elég biztos vagyok.
Köszönöm az értékes válaszokat !
Elnézést. Senkit sem akartam megbántani, csupán szó szerint idéztem a fejlesztőket, hogy lássátok a kérdésem értelmét. Több különböző interjúban elmondták a fejlesztőkből többen, íme egy fprrás [link] hogy a játékukkal autisták játszanak. Igaz, hogy itt kiemelt egy járműosztályt közülök, mert nem akarta úgy egészében az összes játékost megbántani. Viszont sok streamen maguk a fejlesztők, CC-k mondják szó szerint, hogy ezzel a játékkal, szellemi fogyatékosok, autisták és melegek játszanak. Engem csupán asz érdekel menni ebben az igazság és hogy ez mennyire általánosítaható.
Köszönöm :).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!