Mit jelent, mitől van az, hogy a rövid távú memóriám szinte nulla, kivétel ha stresszhelyzetben kell helytállni, de a hosszú távúban (ritka esetekben) ha valami megragad, az évtizedek múltán is mintha csak tegnap lett volna?
Pl.:
Ált. isk. felelés: óra előtt villám magolás ismétlés, a sikeres felelés után huss a "tanultaknak"
Komolyabb vizsgák (érettségi,modulzáró,OKJ) egy-két óra, nap, hónap (attól függ) intenzív tanulás, aztán huss
A tegnap látott fimre sem emlékszem. Nem csak, hogy mit történt benne, de magára a filmre sem emlékszem.
Sőt egy film befejeztével, már nem tudnék egy jelentet sem felidézni.
Ha valaki bemutatkozik egy másodperc és el is felejtettem a nevét.
De vannak olyan 20-25 évvel ezelőtti emlékek, amik igazából semmiségek, szinte jelentéktelen dolgok, vagy nevek és mégis megradtak.
Kellet gondolkozni és nagyon figyelni apró részletekre is.
(kereskedelem, vendéglátás, raktározás, vezető is voltam)
Hat ez nem biztos hogy a rovidtavu memoriavesztes katergoria, lehet hogy csak nem tudsz koncentralni. Mert ebben az esetben nem memoria hanem koncentracio problema, ezert van az hogy nem emlekszel, mert nem tudsz figyelni akkor abban a pillanatban.
Amugy ha gondolkozas segit, mint irod penge voltal, akkor keress a gepeden memoria gyakorlatokat, vagy matekpeldakat, es fejleszd ki. Nem hiszem hogy sulyos a gond.
Igazad van.
Tisztában vagyok vele, hogy az agynak is kell a torna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!