Ti hogy kuzditek le a stresszt a megfelelesi kenyszert, az orokos szorongast? Kinek mi jott be?
Nagypn sokszor szorongok,foleg ha tobben vesznek korul regen nem volt iéyen bajom csak az utobbi idobe,de inkabb idegen kornyezetbe ,es suliba.Nagyon nehez igy elni.Mivel en zenesuliba jarok,ahol eneket tanulok vegulis azt csinalom amit szeretel,de neha eszrevettem foleg mostanaban hogy mar ezt se tudom igazan joé csinalni..valahogy erzem hogy azolmiatt a megfelelesi kenyszer,az orokos negativ gondolat,es a nem a jelenbevalo letem miatt.
Holnap enekvizsgam..annyira felek hogy rossz leszek,es szeretnek buszke lenni holnao magamra.
Mit csinaljak hogy laza legyek elvezzem,es ne stresszeljem tul a dolgokat?
Nos hát nekem egy dolog vált be: "leszarom". Konkrétan. Vagyok, amilyen vagyok, ha a másiknak nem tetszik, lehet szépen arrébb menni, mert én aztán biztos nem fogok.
A következő kérdéseket kell feltenned magadnak:
-Azt akarod, hogy XY legyen büszke rád vagy te akarsz elégedett lenni magaddal?
-Van-e annak valami oka, hogy túl magas elvárásokat állítasz magad elé?
- Mi volt az a pont, ami előtt nem stresszeltél, és ami után ár igen? (hiszen a leírásodból látszik, hogy történt valami, ami ezt kiváltotta)
Ha ezekre megtalálod a választ, megvannak a tényezők, amik kiváltják a szorongást. Ha valamit valóban önmagadért csinálsz, nem azért, hogy másoknak felelj meg vele, akkor ott nem stresszelsz, sokkal inkább felszabadult vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!