Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szokták gyászhoz pszichológus...

Szokták gyászhoz pszichológus segítségét kérni?

Figyelt kérdés

Ismertek olyan embert aki az egyik családtagjának a halála után szpichológushoz ment hogy egy szakbmer segítsen feldolgozni ezt a traumát?

Szerintetek érdemes?

Végül is egy komolyabb sérülés esetén általában orvoshoz fordulunk. És egy ismerős halála a legnagyobb lelki sérülések okozói között van.

2018. jan. 24. 09:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Szokták kérni, szabad, és érdemes, bár alkatfüggő. Arra kell nagyon vigyázni, hogy a gyászoló ne kezdjen erős nyugtatókat, antidepresszánsokat szedni. Ezek tompítják a fájdalmat, de ugyanakkor le is lassítják a gyász természetes feldolgozását, így az a normális 1-2 év helyett akár 5 évig is elhúzódhat.
2018. jan. 24. 10:07
 2/4 anonim ***** válasza:
A gyászreakció fél évig normális, ha tovább húzódik, érdemes pszichoterapeutát (terápiára kiképzett pszichológus) felkeresni.
2018. jan. 24. 16:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a gyász 3. hónapjában kértem segítséget.

Nagyon-nagyon sokat segített. Ha nem kértem volna segítséget, biztos, hogy utánamentem volna.

A segítségnek köszönhetően ismét teljes életet élek, senki nem mondaná meg, min vagyok túl.

2018. jan. 24. 22:15
 4/4 anonim válasza:
(Az első válaszra) Ha gyógyszerhez fordulsz akkor csak függő leszel az pedig sokkal ártalmasabb mint ki várni az eset feldolgozását. Ha fáj valakinek az elvesztése az teljesen normális. És egy teljesen normális reakció hogy nehezen dolgozod fel. Én első sorban azt javasolnám hogy ne meny el rögtön, próbáld meg egy kicsit más szemszögből megközelíteni a dolgokat. És ha nem megy akkor fordulj segítséghez. De akkor nagyon jól válaszd meg hogy kihez mész mert vannak olyanok akik nem segítenek csak rontanak a helyzeten és még depressziósabb leszel. (saját tapasztalat)
2018. jan. 31. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!