Hogyan lehet feldolgozni valamit?
Változó, hogy kinek mi segít. Nekem az elmúlt fél évben a naplóírás segített egy válságot átélni, bár még nem vagyok teljesen a végén. Teszek bele képeket, formázom a szöveget mindenféle módon, kreatívkodok, írok bele idézeteket, amit találok, fantáziálok is és sok egyebet leírok, ami napközben ér. Tulajdonképpen egy monológ, amit nem mondanék el senkinek, legkevésbé annak, akiről szól...
Inkább az érzéseim, mint események. Kislány koromban sokat írtam, aztán 30 évig semmit. Most élvezem, hogy a gondolatok szavakba öntését gyakorlom. Van, hogy más tevékenység közben keresek egy jó szót, egy jó jelzőt valamire. Eleinte nehezen ment, az első napokon 2-3 mondatot írtam, aztán már többet. Nem tudok minden napon írni, hiszen titkos a naplóm ;)
Abban segít leginkább, hogy rendezi a gondolataimat. Ha visszaolvasom, akkor is igaznak kell lennie. Sokszor rájövök, hogy nem minden úgy van, ahogy első gondolatommal gondoltam. Furcsa visszaolvasni azt is, hogy honnan hová jutottam el. Hogy mit éreztem három hónapja és mit érzek most. És elfogadom magamnak, hogy az is érvényes érzés volt és a mostani is.
Remélem, tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!