Miért foglalkozok ennyit az egészségemmel 15 évesen?
Figyelt kérdés
Pár hónapja kezdődött, amikor elkaptam egy hasfájós betegséget. Pánikoltam, hogy mitől lehet, mi lehet ez, meg fogok halni úristen mi lesz? (:D) Aztán csak rosszabb lett, azóta szinte mindig figyelem a testem, keresem a tüneteket különböző betegségekre és már beképzeltem magamnak jópárszor vakbelet, leukémiát, refluxot stb.. Miért törődök a testemen érzett dolgokkal ennyit? Mit tehetnék? Minden gondolatom a betegségek körül forog szinte.. Rossz így.
Ki kéne kapcsolódnod, olyankor csak nem törődnél ezzel ennyit. Keress valami hobbit amit mindig csinálhatsz amikor kedved van. Pl.: rajzolj, nézz sorozatot, játsz online játékokkal, írj rá olyan emberekre akiket amúgy nem nagyon ismersz és akkor dumáltok, találkozz a barátaiddal stb..
Vannak barátaid? Mennyire szoktál eljárni suli után moziba, edzésre? Én azt vettem észre magamon, hogy ha nagyon magamba vagyok fordulva, akkor sokkal hajlamosabb vagyok túlparázni a testem jelzéseit, mint akkor, amikor sok dolgom van, edzésre járok, találkozom emberekkel. Esetleg ilyenkor megpróbálhatsz betenni valami zenét vagy elkezdeni tv-t nézni, hogy lekösd a figyelmedet valami mással. Fontos, hogy ezzel kezdj valamit, mert átfordulhat pánikrohamokba és szorongásba. De a gondolatok és a figyelem összeszedése nálam általában segíteni szokott. :)
2018. jan. 14. 18:28
4/6 anonim válasza:
Én is átestem ezen... Volt, hogy egy szimpla laborleletet értelmeztem félre és azt hittem, hogy HIV-pozitív vagyok. A kínok kínját éltem át, míg végül felvilágosított az orvos, hogy a limfociták magas értéke csupán annyit jelent, hogy a szervezet valamilyen kisebb fertőzés ellen védekezik, ami teljesen szokványos.... Ekkor szinte ujjászülettem... :)
Szóval bármilyen problémád van, ne próbálj hibás öndiagnózist felállítani, hanem menj el az orvoshoz! Legfeljebb jót röhög rajtad és hazaküld... :)
2018. jan. 14. 18:30
5/6 A kérdező kommentje:
Általában ha suliban vagyok, vagy ha délután tanulok akkor nincs időm ilyeneken gondolkodni és olyankor jól vagyok. Viszont van mikor itthon vagyok hétvégén és olyankor csinálok bármit nem tudom lekötni a figyelmen esetleg csak kis időre. Mivel kis faluban élek, nem sok erre a kikapcsolódási lehetőség, télen konkrétan egész végig csak az megy, hogy suliba megyek, délután hazaérek tanulok és újra. Hétvégenként meg gépezni meg sorozatot nézni szoktam.
2018. jan. 14. 18:53
6/6 A kérdező kommentje:
Pszichológushoz is járok vele egyébként, eddig csak pár alkalommal voltam és csak beszélgettünk meg rajzoltam, de egy kis javulást érzek mert tudom hogy nincs semmi bajom csak a gondolataim szarok. xD Az oké hogy ha lekötöm magam nem gondolkozok rajta, de ha nem tudom lekötni magam akkor mindig előjön és ez így nem jó..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!