Nem bírok így élni. Mit tehetnék?
17 éves vagyok, az élet egyik legfontosabb, identitáskereső korszakában vagy, ilyenkor amúgy sem egyszerű semmi! Én ismerek olyat, akinek hasonló "tünetei" voltak, de ennek az egésznek az az alapja, hogy "amire nem akarsz gondolni, arra úgyis fogsz". Úgy érezheted ettől valóban, hogy beleőrülsz, mert annyira tolnád el magadtól, hogy közben annál erősebben szorítod.
Erre úgy gondolom több megoldás is létezik.
1.) Ne stresszelj rajta sokat! Attól nem fog elmúlni. Gyógyszeres kezelést nem kellene még erőltetni, ez nem bipoláris zavar. Az interneten amiket olvasol, arra ne adj túl sokat, az ilyen hazipatika.com és társait felejtsd el!
2.) Életmódváltás. Akármennyire hihetetlen, a fizikai terhelés sokat segíthet. Fuss, járj kondizni, végezz gyakorlatokat, kevesebbet legyél számítógép előtt, kevesebb Facebook. Készülj az érettségire/felvételire. Lazulj el egy picit! Ha vannak barátaid, járjatok össze, dumáljatok, mozi, stb. Ha nincsenek, akkor meg barátkozz!
3.) Ha nagyon zavar, menj el pszichiáterhez utána pedig pszichoterápiára!
A legnagyobb ellenséged voltaképpen itt saját magad vagy! Ezért lesz különösen nehéz változtatni a felfogásodon, de ami nagyon fontos, hogy rögzítsd ezt magadban: mások is küzdenek ilyennel.
Szia! Leirok neked egy technikát, ami nekem nagyon bevált. Én is sokat rágódom dolgokon, volt, hogy szinte belebetegedtem, annyira kattogtam kínos, bántó szituációkon.
Képzeld el a helyzetet, ami bánt. Lásd magad kívülről, ahogy az adott helyzetben vagy. "Fogd meg" ezt a képet és tedd bele egy lufiba, majd engedd el. Engedd el a lufit és a problémát is. Figyeld, ahogy a léggömb felszáll és érezd, ahogy megkönnyebbülsz. Ha kell, ismételd meg. Nekem sokat segít ez a meditáció, sokkal könnyebben elengedek dolgokat. Most már könnyen megy, hála ennek a gyakorlatnak.
A legtöbb ember észre sem veszi, ha másokat megbánt, pláne nem is emlékszik. Ne fecserelj energiát olyan dolgokra, amik nem érdemlik meg, hogy foglalkozz velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!