Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kimerültem. Mit tegyek?

Kimerültem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egy 18 éves leányzó vagyok, aki teljesen kimerült a sulitól. Elég jó tanuló vagyok, ezért egész évben sokat tanulok, de minden év végére szinte teljesen elveszítem a kontrollt. Annyira kimerülök és elfáradok, hogy még egészségügyi problémáim is vannak (erős hasfájás, örökös nyugtalanság, alvászavar). Van olyan, aki hasonló cipőben jár? Ti mit tennétek a helyemben? Előre is köszi minden választ, szép napot mindenkinek. :)
2010. jún. 3. 23:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"A nyugtatót én nem ajánlom, mert rá fogsz szokni. Mondjuk én erősebbet szedtem, de szerintem a gyengére is rá lehet szokni. Végül nagyon nehéz volt leszokni róla. Most már csak akkor veszek be, ha későn ittam kávét, és amiatt nem tudok aludni. Ami elég ritkán van..."

Javaslom nézd meg az előbbi linket. Erre nem tudsz rászokni. Cserébe valóban nagyon enyhe, de a kérdezőnek nincsenek komoly tünetei, viszont a pihenésben és ellazulásban segíthet neki.

Mondjuk még a relaxálós zenék is jótékony, nyugtató hatásúak, kivéve ha valakit kimondottan ezek a zenék idegesítenek.

2010. jún. 3. 23:50
 12/16 anonim ***** válasza:
Nekem is hasonló tüneteim vannak. (GAD) És rá rivotrilt szedek. Ha idegesebb vagyok, dupla adagot. Kérdezz rá azorvosnál
2010. jún. 4. 21:31
 13/16 anonim ***** válasza:
18 és fiú voltam az előző
2010. jún. 4. 21:32
 14/16 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek a választ :)

A nyugtatókat (még ha nagyon enyhék is) mindenképpen csak akkor szeretném beiktatni, ha már nagyon muszáj.. amúgy arra gondoltam, hogy megtanulok relaxálni, az talán segítene. van ötlet arra, hogy hol lehet ezt megtanulni anélkül, hogy egy vagyonba kerülne?

amúgy egy kis háttértörténet az életemhez (akit érdekel): német kéttannyelvű osztályba járok, az ország egyik elég jó gimijében. ez lesz a 12. év, hogy kitűnő a bizim (ha minden jól megy), emellett 11 éve zongorázom, 4 éve korrepetálok rendszeresen mindenféle tantárgyakból és kb 3 hete edzésekre is járok... idén hetente kétszer jártam angol tanfolyamra is.. tudom, hogy ez így szörnyen hangzik, de egyszerűen nem tudom kitalálni, hogy mit kéne leadni a sok mindenből.. a zongorázást imádom, a sulit nem hagyhatom ki.. pénzt pedig még mindig korrepetálással lehet legkönnyebben szerezni.. ötlet? :)

2010. jún. 6. 14:31
 15/16 anonim ***** válasza:

Legkönnyebben szerintem úgy tudsz ellazulni, ha keresel olyan zenéket, amik kimondottan erre vannak. Több ilyet is fel lehet lelni a neten szerintem. Én a helyedben csinálnék egy kis félhomályt és mp3 lejátszón nem túl hangosan hallgatnám ezeket a relaxációs zenéket. Közben célszerű mondjuk a napsütötte tengerpartra gondolni, ahogy a talpadat simogatja a tenger. Főleg, ha közben ilyet hallgatsz :) Létezik madárcsicsergés is, erdei madarak hangja vagy patakcsobogás, szóval nagyon sokféle. Ha megtanulsz ellazulni, akkor sokkal kipihentebbnek fogod érezni magad és nem lesz szükséged az általam ajánlott Valeriana drazséra sem. Sok sikert! :)

Az első válaszoló voltam.

2010. jún. 6. 18:26
 16/16 anonim válasza:
A relaxálás azért jóval összetettebb dolog annál, hogy csak ellazulsz. Persze az is nagyon sokat segíthet, nem tagadom. Viszont ha komolyan érdekel a dolog, lehet, hogy érdemes lenne felkeresned egy pszichológust, aki lépésről lépésre megtanítja neked. Nem tudom, lehet-e máshol tanulni, szerintem nézz utána. Én két éve rendszeresen relaxálok, és azóta sokkal jobban bírom a stresszt :)
2010. szept. 7. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!