Próbálj meg valamilyen nem túl megeröltető sportot vagy ha jó idő lesz kirándulni valakivel. Minden fizikai terhelés segít a kimerülést leküzdeni.
2010. jún. 3. 23:24
2/16 A kérdező kommentje:
Jó ötlet :) kb 2 hete járok egy step aerobicra, ahol fitballozunk is. ez nagyon jót tesz nekem, mindig felfrissülök, mikor hazaérek.
azt még kihagytam a kérdésből, hogy néha ok nélkül jön rám a sírógörcs és ok nélkül ugrok olyan pici dolgokra, amikre amúgy nem szoktam. éppen ezért elég sok a feszültség a barátom és köztem is, pedig nagyon szeretem, nem ez a gond... :(
Üdv a klubban! Nekem izomrángásom, hányingerem, hasfájásom, alvászavarom van. Ezen kívül folyton fáj a szemem, és volt már, hogy ugyan éjjel, ha lefekszem nem tudok elaludni, de lépcsőzés közben viszont simán bealudtam egyszer (hál' Istennek utolsó előtti lépcsőfoknál, úgyhogy nem esett bajom) Az viszont hogy kialudjam magam, teljességgel képtelenség. Úgyhogy várom én is az ötleteket :D
2010. jún. 3. 23:38
Ha mondjuk nehezen alszol el vagy tényleg néha rád törnek ezek a dolgok, akkor vegyél a gyógyszertárban recept nélkül Valeriana nevű nagyon enyhe nyugtatót. Természetes alapanyagú, macskagyökér van benne, így nem okoz semmilyen függőséget. Viszont segít az elalvásban is és meg is nyugtat.
Az első voltam.
2010. jún. 3. 23:40
5/16 A kérdező kommentje:
hasonló tünetek nálam is voltak. azért a lépcsős dolog az elég durva :S te mi miatt vagy így kimerülve? szintén suli?
6/16 A kérdező kommentje:
Kedves első kommentelő, nagyon köszi a kis "receptet", ki fogom próbálni :)
A feszültség, sírógörcs is attól van. Nekem az már elég régóta. Talán az volt az első tünet. De a testi tünetek még csak 2 éve jelentkeztek... Amúgy a feszültséggel kapcsolatban pont mostanra jutottam odáig, hogy tudom kezelni. Ha valaki olyat mond, ami nem tetszik, akkor veszek egy mély levegőt, és arrébb vonulok a külvilágtól pár percre. Addig meg hajtogatom magamban, hogy nyugalom. És a közvetlen környezetemmel meg igyekszem közölni, hogy hagyjanak, ha olyanom van, megpróbálom nekik elmagyarázni. De sajnos évek óta először jutottam oda, hogy valóban képes vagyok bizonyos szinten megőrizni az önuralmamat ilyen állapotban is (legalábbis addig, amíg kimegyek a mosdóba vagy ilyesmi :D)
2010. jún. 3. 23:43
Hát suli. Meg egyebek. A gond az, hogy nem fekhetek le korán, viszont korán kell kelnem. De ez nem kimondottan függ össze a sulival. Csak részben.
2010. jún. 3. 23:44
A nyugtatót én nem ajánlom, mert rá fogsz szokni. Mondjuk én erősebbet szedtem, de szerintem a gyengére is rá lehet szokni. Végül nagyon nehéz volt leszokni róla. Most már csak akkor veszek be, ha későn ittam kávét, és amiatt nem tudok aludni. Ami elég ritkán van...
2010. jún. 3. 23:46
"A kérdező kommentje:
Kedves első kommentelő, nagyon köszi a kis "receptet", ki fogom próbálni :)"
Szivesen. Több ismerősömnek is segített hasonló problémáknál. Itt találsz róla rövid érthető leírást:
[link]
Sajnos minden erős koncentrálást igénylő szellemi megterhelés fáraszt. A szellemi fáradságot pedig a fizikaival ellentétben nem lehet csak alvással kipihenni. Ehhez kell a mozgás, frissítő hidegvizes zuhany :) - ez utóbbit inkább csak nyáron, hogy ne fázz meg.
2010. jún. 3. 23:49
Kapcsolódó kérdések: