Más is tapasztalt ilyet most karácsonykor az ünnepek alatt? Hogyan kezelted?
December 24.-én elmentem misére. Vártam. Viszont a mise idejétől és azután nagyon nagy ürességet éreztem/érzek. Körülöttem mindenki mosolyog itthon is, hangosak, de nekem nincs az az igazi ünnepi, meghitt hangulatom.
Hiányoznak az utóbbi időben "előrement" rokonok: keresztanyum, kisebb unokatestvérem, aki még gyerek volt.
Hatalmas űrt érzek, és olyan, mintha ezt az ünnep felerősítette volna. Ma is lesz mise, de nem bírok elmenni.
Az elmúlt 3 napban szinte minden nap sírtam kicsit, az megkönnyebbülést adott.
20+ / L
A síráson kívül azzal próbáltam enyhíteni a rossz, mély hangulatomat, hogy lefoglaltam magam: kirámoltam a gardróbomat, és rendet tettem benne.
Elvittem a kutyusunkat sétálni ma délelőtt, ahogy végre a nap kisütött.
Ilyeneket csináltam, hogy lefoglaljam magam, nehogy annyira mélyre zuhanjak, hogy hülyeségre vetemedjek.
Karácsonyi depresszió, sok embernél előfordul ez.
Menj ki sokat a levegőre, nagy séták jót tesznek ilyenkor.
Járok magánpszichológushoz. Nagyon jó az együttműködés közöttünk.
Januárra van a következő időpont.
Gondolom, az ünnep felerősítette az utóbbi időszakban elszenvedett veszteségek okozta érzéseket.
Nagyon szépen köszönöm! Neked is kellemes ünnepet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!