Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az antidepresszáns gyógyszerek...

Az antidepresszáns gyógyszerek butítanak? Lehetséges hogy egy "tünetet" ezektől kaptam?

Figyelt kérdés

19/L vagyok. Anno 17 évesen elmentünk idegdokihoz. Nem részletezem most a tüneteket. Kevert szorongásos és depressziós zavart állapított meg. Akkor felirt napi 1 Sertralin zentiva 50mg és clonazepam nyugtatót, de 6 hónap után abbahagytam. Tegnap ismét felkerestem a dokit, mert régóta vannak tüneteim, de senki sem engedett vissza, hogy ne szedjek gyógyszert. Közöltem a dokival mi van, és hogy nem szeretnék nyugtatót szedni, csak ideggyógyszert, ha nagyon muszáj. Ma el is kezdtem, és anno nem éreztem semmilyen mellékhatást, mert a nyugtató elnyomta, viszont most borzasztóan vagyok egész nap. A lényeg, hogy (kollégista vagyok) a nevelő meghallotta, hogy elkezdtem szedni megint a gyógyszereket, és mondta hogy 5 évig ő is szedett, de nem lett jobban. Meg ne szedjem ezeket a gyógyszereket, mert lelassítanak, butítanak, és kikapcsolják az idegrendszert. Elnyomják a tüneteket, de a kezelés végén visszajönnek. A másik, hogy mondta, hogy neki a bilirubin szintjét felnyomta ez a sok gyógyszer. És valószínű hogy nekem is? Ugyanis a legutóbbi vérvizsgálaton, ami 2 hónapja volt, magas volt a bilirubin szintem. Sőt, előtte is Júliusban. Pedig akkor már fél éve hogy nem szedtem semmit. Fiatalon mennyire vág tönkre ez a Sertralin zentiva?

Vagy mit tudtok javasolni helyette? gyógy teákat, meg homeopátiás cuccok megvoltak.

#depresszió;sertralin;zentiva;szorongás;orvos;egészség;idegrendszer
2017. dec. 12. 20:42
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Hát én nem tudom, hogy a hatóság milyen engedéllyel tette, de megtette.. tehát én sem értettem.

A nevelő meg onnan veszi, hogy 5 évig szedett ilyeneket, és semmivel sem lett jobban. Elment valami beszélgetésre, aztán jobban lett

2017. dec. 13. 16:02
 12/12 anonim ***** válasza:
És? Attól hogy ő nem lett jobban? Tök más a személyisége, a szervezete, az életkora, a körülmények. Valószínüleg a betegsége is, az is lehet, hogy nem rendszeresen szedte, nem úgy ahogy az elő van írva... Gondolkozz már el kicsit, amikor hallasz valakitől valamit ( aki nem egy szakorvos)
2017. dec. 14. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!