Az antidepresszáns gyógyszerek butítanak? Lehetséges hogy egy "tünetet" ezektől kaptam?
19/L vagyok. Anno 17 évesen elmentünk idegdokihoz. Nem részletezem most a tüneteket. Kevert szorongásos és depressziós zavart állapított meg. Akkor felirt napi 1 Sertralin zentiva 50mg és clonazepam nyugtatót, de 6 hónap után abbahagytam. Tegnap ismét felkerestem a dokit, mert régóta vannak tüneteim, de senki sem engedett vissza, hogy ne szedjek gyógyszert. Közöltem a dokival mi van, és hogy nem szeretnék nyugtatót szedni, csak ideggyógyszert, ha nagyon muszáj. Ma el is kezdtem, és anno nem éreztem semmilyen mellékhatást, mert a nyugtató elnyomta, viszont most borzasztóan vagyok egész nap. A lényeg, hogy (kollégista vagyok) a nevelő meghallotta, hogy elkezdtem szedni megint a gyógyszereket, és mondta hogy 5 évig ő is szedett, de nem lett jobban. Meg ne szedjem ezeket a gyógyszereket, mert lelassítanak, butítanak, és kikapcsolják az idegrendszert. Elnyomják a tüneteket, de a kezelés végén visszajönnek. A másik, hogy mondta, hogy neki a bilirubin szintjét felnyomta ez a sok gyógyszer. És valószínű hogy nekem is? Ugyanis a legutóbbi vérvizsgálaton, ami 2 hónapja volt, magas volt a bilirubin szintem. Sőt, előtte is Júliusban. Pedig akkor már fél éve hogy nem szedtem semmit. Fiatalon mennyire vág tönkre ez a Sertralin zentiva?
Vagy mit tudtok javasolni helyette? gyógy teákat, meg homeopátiás cuccok megvoltak.
na jön a sok okos az alaptalan baromságokkal, hogy minden ami az idegekre hat butít...ekkora baromságot rég nem hallottam :D
a nevelőd is orvos? vagy honnan tudja ilyen "jól" hogy mit csinálnak a pszichiátriai gyógyszerek?
hallgass az orvosra. nem véletlenül irta fel ezeket. érdekes, te magad írod, hogy amíg szedted nem voltak tüneteid...
egyébként még ott van lehetőségként a pszichiterápia is.
(homeopátia az cukorka, placebo. gyógyteával próbálkozhatsz, de ha gyógyszert írt fel az orvos akkor valószínüleg súlyos annyira, hogy kelljen is és ne legyen elég a tea)
ja és sportolj, az sokat segít
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!