Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez mennyire normális?

Ez mennyire normális?

Figyelt kérdés

Az embereket gyorsan kiismerem mozdulatokból, a beszédből arckifejezésekből, és elég gyorsan megtalálom a mentális gyengepontjait, amiket, ha esetleg "sérült" vagy "gyenge" az illető nagyon durván támadok és élvezem azt, hogyha fáj neki. Ezt megtanultam már elég jól kezelni, de sokszor "vérszagot érzek" és ilyenkor angolosan kell távoznom, mert kb mindenki "préda".

Erről szeretném kikérni a véleményetek, vagy tapasztalatotokat. Nem tudom, hogy ezzel mások, hogy vannak, mert nem szeretek erről beszélni másokkal.

2010. jún. 1. 23:52
 1/4 anonim ***** válasza:
Gyermekként valami ért téged, valami trauma, amikor gyenge pontjaidat valaki eltalálta, és bántott miatta. Próbálj önuralmat gyakorolni, mert akit bántol a gyengesége és szerencsétlensége miatt az nagyon tud fájni. Kívánok hozzá erőt és szellemi erősséget.
2010. jún. 2. 00:00
 2/4 anonim ***** válasza:

Elég drasztikusan fogalmazol, de ennek ellenére nincs ezzel semmi gond.

Ez egyszemélyiségvonás, neked ilyen a jellemed. Önuralom, igen azt gyakorolnod kell, de szerintem már ez az angolos távozás is egy megoldás, nem is rossz, és egyfajta, mértékű önuralomról tesz tanubizonyságot.

2010. jún. 2. 11:01
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azért volt ilyen a fogalmazás, mert az érzéseimet ez írta le a legpontosabban. Mint írtam elég jól tudom már kezelni, rövid pórázom tartom magam, csak azért kérdeztem, hogy kell-e ezzel dokihoz menjek :)
2010. jún. 2. 11:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha talál az ember megbízható pszichOLÓGUST a közelében, és egy picit is úgy érzi, hogy jót tenne, akkor az jót is fog tenni a baj méretétől függetlenül. :)
2010. jún. 2. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!