Melyik személyiségzavarban szenvedek? Mi lehet a megoldás? (tünetek lent)
Tömören, vázlatosan írom le úgyhogy kicsit sűrű lesz.
23/F
A következő ok-okozatok határozzák meg a mindennapjaim:
- idősebb hozzátartozó meglátogatása >> félelem a halálától
- tanulás >> sok lemaradás >> félelem a bukástól >> bukás = látványos kudarc >> észreveszik céltalanságom és gyengeségem >> félelem mások szánakozásától
- baráti találkozók >> félelem a magánytól >> félelem attól, hogy egy gyenge, társaságfüggő, kényelmetlenül ragaszkodó embernek látnak >> vagy erős és vidám vagyok, vagy eltűnök mindenki elől amíg nem vagyok jól >> szégyellek segítséget kérni és felfordul a gyomrom a jókedv színlelésétől
- örömszerzés >> félek, hogy nem sikerül >> nem sikerül
- célkeresés >> rövid ideig tartó eufórikus önazonosság megélése >> a célkitűzés, a tervezés folyamata és a siker elképzelése olyan mértékű hirtelen örömforrás, amit a cél elérése talán nem is ad meg >> az eufórikus állapot elmúltával a cél is feledésbe merül >> céltalanság és depresszív hangulat
- dolgok továbbgondolása/túlgondolása >> bölcsesség/önmarcangolás >> önismeret/hamis énkép [talán mindkettő egyszerre]
Mi lehet ez? Tudtok valami megoldást erre? Írhattok privátban is, szívesen beszélgetek.
idősebb hozzátartozó meglátogatása >>
...legyunk tul rajta minnel elobb .. amugy lesz*rom..
- tanulás >> kotelezo idopocsekolas 18 eves korodig
- baráti találkozók >> de jo, alkalom a nevetesre
- örömszerzés >> ezt a ferfiaknal tudjuk hogy kell, noknel szinten tudjuk....
- célkeresés >>
ezt fel kell adni
- dolgok továbbgondolása/túlgondolása >>
ez felesleges
igy allj a dolgokhoz es nem lesz semmi bajod
Az elsőre kérlek ne hallgass. Akinek a tanulás csak fölösleges rossz dolog 18 éves koráig, az tipikusan az lesz, aki 40 évesen arról panaszkodik, hogy sz*r a melója, pedig ő jobbat érdemelne. Aha, persze.
Egyébként én is úgy gondolom, hogy generalizált szorongásod van, ami azt jelenti, hogy nem összpontosul egy, konkrét dologra a félelmed, mint fóbia esetén, hanem az, hogy valamitől mindig "muszáj" félned.
22/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!