Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Alkoholista vagyok?

Alkoholista vagyok?

Figyelt kérdés
Minden hétvégén nagyon durván berúgok , kocsmákba , bulikba . Mindent szinte rövidet,sör,bor. De csak hétvégente és hétköznap egyáltalán nem kívánom az alkoholt eszembe se jut hogy akar csak egy sört is igyak. Viszont amit még hozzá tennék hogy elég későn kezdtem el bulizni. Mikor mindenki 15-16 évesen ment én soha nem mentem mert nem érdekelt a dolog. kb 20 évesen kezdtem el bulizni és azóta szinte minden hétvégén bulizok, iszok . Viszont talán fél éve súlyosbodott a helyzet odáig hogy szinte ájulásig iszom. Be akarom fejezni de amikor eljön a hétvége keresem a helyzetet hogy kivel és hol tudnék inni . Viszont ez csak egy napos dolog szóval ha pénteken indulok meg este akkor szombaton már nem iszom se vasárnap. Ha szombaton iszok akkor előtte nap nem ittam egy kortyot sem. Ez alkoholizmus ?
2017. dec. 1. 09:25
 1/9 anonim ***** válasza:
Akkor lenne az, ha minden reggel piás üvegggel a kezedben kelnél. De attól még, hogy hétvége van, nem szükséges talajrészegnek lenni.
2017. dec. 1. 09:35
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen, de mehet rossz irányba is. Ha ez tart össze a barátaiddal, az gáz.

Simán lejöhetsz róla később, de ha ilyen emberekkel fogsz később is lenni, könnyen a mindennapi kocsmázásba is átfordulhat, az meg mér masszív alkoholizmus.

Kérdés mit pótol az alkohol? Mire jó? Mármint magadnak válaszold meg miért iszol ájulásig, és miért nem állsz meg a két pohárnál, amíg felszabadultabb vagy, de nem totál részeg.

2017. dec. 1. 09:36
 3/9 anonim ***** válasza:

Ne aggodj, ha most meg nem is vagy az, jo uton haladsz az alkoholizmus iranyaba.

Amig bulibol iszol meg nincs tul nagy baj, de amikor radobben, hogy elszaladt melletted az elet, hogy a partykepeknel tobbet nem tudsz felmutatni, akkor lesz beloled megsavanyodott, eletunt alkoholista.

Hajra! Nincs mar sok hatra!

2017. dec. 1. 09:39
 4/9 anonim ***** válasza:

laktam egyutt olyan sraccal ,aki minden nap minden egyes nap kivetel nelkul este minimum 1 uveg bort elfogyasztott, de volt mikor 2-t is

aztan 2-3 korul ejjel elaludt

nem mondta magara, hogy alkoholista

szerintem kicsit az volt

2017. dec. 1. 09:45
 5/9 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy milyen mértékben , de ha nem tud valaki meglenni ital nélkül, az már alkoholista.

Az hogy te magadnak , meg másoknak is megakarod magyarázni hogy MIÉRT iszol, nem változtat a lényegen.

Lehet nálad az a mérhetetlen sok pia kb akkora kezd kiürülni és ezért akarsz akkor inni.

Ugyan igy megtudja magyarázni az az alkoholista , aki csak minden másnap iszik, hogy dehát ő aztán nem minden nap iszik.

Hidd el sok ember igy kezdi, vagy még igy se.

2017. dec. 1. 10:06
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem vagy alkoholista. Most könnyebb?
2017. dec. 1. 10:09
 7/9 anonim ***** válasza:
Még nem, de remekül haladsz afelé. Ha majd átcsúszik a pénteki ivás szombatra is, aztán befigyel 1-1 buli szerdánként is, akkor kezdhetsz aggódni.
2017. dec. 1. 10:13
 8/9 szenes43 ***** válasza:

Két féle alkoholista van. Egy folyton ivó és egy időszakos ivó. Gondolj bele,régen is volt aki csak fizetéskor rúgott be de szörnyen. Azután a maradék pénzén vegetált a következő hónapban. Most is vannak akik várják a póstást hogy mikor és oda a segéllyel s akkor irány a kocsma.

Én olyan voltam hogy mikor kinyitottam a szemem az első gondolatom az volt hogy legalább egy fél szilvát be kellene kapnom meló előtt.Egész nap eszembe sem jutott. A hétvégéket alig győztem anyagilag ezért utáltam még a szabad szombatokat és az ünnepeket.Kb.30 éve leálltam,de te se áltasd magad mondom én aki végigcsináltam.

2017. dec. 1. 12:16
 9/9 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a kommenteket volt egy kettő keményebb is de igazatok van ! Tegnap józan voltam és ma sem fogok alkoholt inni ! Még egyszer köszönöm mindenkinek
2017. dec. 2. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!