Komolyan ilyenkor mit lehet tenni?
Mást nem is igen tehetsz , csak bizhatsz benne. Nekem is volt nő rokonom akit egyszer bevitt a mentő , és még az orvosnak is le tagadta, le akarta tagadni hogy alkoholista.
Pedig már nagyon látszott rajta, az orvos meg meg is vizsgálta.
Sajnos az van hogy ha a beteg nem akarja, akkor nem lehet segiteni rajta. Nem az van hogy nem törődik vele senki, de bevinni, se elvonóra utalni nem lehet kényszerrel.
tudom, hogy gyerek vagy még, de muszáj leülni vele, akkor amikor színjózan, elmondani neki, hogy megértitek, hogy neki se könnyű, de nektek senki nincs rajta kívül, legyen igazi anyukátok. Ti is segítetek, szóljon, ha szüksége van rá, számíthat rátok, szeretitek. Kérdezd meg, hogy olyankor, amikor a pohár után nyúl, mit tehetnétek, hogy mégse tegye.
Én most nagyon közel álltam ahhoz, hogy visszaszokjak a cigire, lányom sirt, amikor meglátta nálam, és megmondta, soha nem puszil meg, amíg cigizni fogok (12 éves). De cserébe felajánlotta, hogy ha stresszelek szóljak és megmasszíroz. Néha a hátam, néha a talpam vagy csak a kezem. Tudom, gyenge példa, a ti esetetek sokkal súlyosabb, és ha nem lesz javulás, igyekezz minél hamarabb elmenni otthonról, továbbtanulni vagy dolgozni. (Épp mint a többi fiatal Kárpátalján. Erre összpontosíts minden erőddel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!