Pszichés beteg embernek keríthető valamilyen idegkímélő munka? Egyáltalán ilyen esetekben mik a lehetőségek?
Amit részletesebben lehet tudni a betegségemről, hogy már évek óta szenvedek folyamatos szorongástól, kényszerektől, dühkitörésektől, szóval talán ptsd, gad súlyosságú tüneteim vannak. Emiatt nem megy a folyamatos koncentráció, a normális gondolkodás, ezáltal eléggé be vannak szűkülve a lehetőségeim... Vannak itt hasonló helyzetben lévők?
Most járok amúgy magán terapeutához, szüleim finanszírozzák, tehát ha nekem be kell mennem a terapeutához, akkor nyilván nem lehetek ott azon a munkahelyen. Egyáltalán vannak ilyen leegyszerűsített, külön betegeknek is végezhető munka, ami idegkímélő?
(Direkt ebbe a kategóriába írtam ki a mentális probléma volta miatt.)
Üdv!
Igen először a gyógyulás útjára kéne lépni.
De hagyd a fizetős terapeutát, van ingyenes pszichiáter.
Szia!
Na ezt pont kihagytam a kérdésből... szóval a fő ok az lenne a munkára, hogy sajnos a pszichés betegségem miatt az egyetemet is fel kellett függesztenem és most a szüleim által működtetett családi mezőgazdaságban kell dolgozzak, amit igen csak gyűlölök, ezért szeretnék kicsit "függetlenedni", mert amiben most vagyok, az minden, csak idegkímélő nem sajnos... és csak annyi időre dolgozgatnék ezt-azt, amíg beteg vagyok, utána visszamennék egyetemre. Egyébként ilyen otthoni munkákkal szívesen elvagyok, csak a lényeg: tudjam egyedül csinálni más irányítása nélkül. Például múltkor kalodák fémlapjait szegecseltem fel, meg egy gyomlálógép fogait szereltem fel, abban tök jól elvoltam egyedül. Csak ugye ezek családi munkák, szóval egy lyukas garast nem kapok a munkáért. :(
Üdv!
Igen passzívon vagyok, de ugye ennek a félévnek mindjárt vége és a 2. passzív félév meg szinte 100%, hogy nem lesz elegendő időben, mert terápiára járok, és a terápia sikeressége nélkül nem tudok visszamenni az egyetemre, szóval elég esélyes, hogy automata kirúgást kapok 2. félév végén. :(
Szerintem a pszichiáternél érdeklődd meg, hogy ott helyileg mik a lehetőségek!
Akkor jelenleg egy érettségid van végzettség gyanánt?
Kedves 7-es!
Sajnos hallottam róla már, hogy az otthoni munkákról szóló hirdetések kamuk. Amúgy egyetértek veled, igen, az egyedül végezhetőeket gyorsan betöltik. Éppen ezért érdemes talán az ismerősi körben megkérdezni, hogy mik a lehetőségek, a családban pedig pont van egy, aki őrködni szokott (persze csak lehetőség). Egy közös van bennünk, hogy én is introvertált vagyok, méghozzá nem is akármennyire, ami megint esetlegesen fenn állhat nehezítő tényezőként. A másik meg, hogy az a legszörnyűbb az egészben, hogy ha nagyjából meggyógyulnék, akkor már mehetnék vissza az egyetemre, mert képessé válnék a tanulásra, de nekem valahogy az elkövetkezendő pár hétben, hónapban kellene szépen-lassan leválnom a családi gazdaságról, amiben teperni kell, ráadásul még csicskáztatnak is, apa is, és a bátyám is, akiből pedig valószínűleg semmi nem lesz, mert neki nem volt kedve tanulni (se tanulni se dolgozni nics kedve... semmit..).... Sokszor lenézően beszél velem és érzem a hanghordozásából, hogy folyamatosan hülyének néz, anya is lebas*ta már többször is ezért a viselkedéséért, mint a pengős malacot, de nem nagyon érdekli, csak besértődik, utána ugyan úgy beszél velem.... ráadásul betegként még hallgathatom az idegbetegeskedésüket, amiket sokszor levágnak. Van olyan munka, ami olyan jellegű, hogy hajnal 3-kor kell kelnem, mindezt betegként, reggel az idegességtől kezdek szinte mindig egy hasmenéssel, amikor a magán terapeutámhoz is megyek, akkor is van, hogy előtte hasmenéssel rohanok a mosdóba... Ez a terápiám meg simán eltarthat akár 1 vagy 2 évig is. :(
Rész, ami a 8-as válaszolónak (is) szól: Beszélgettem már a terapeutámmal erről és azt mondta, hogy szerinte képes vagyok munkát keresni, ilyen jellegűt, mint az összeszerelés, szóval nagyon konkrétumot nem mondott, de azért újra rákérdezek majd, és igen, jelenleg csak egy érettségivel rendelkezem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!