Ez tényleg lehet valami mentális gond, vagy milyen irányban vizsgáltassam magam?
Rengeteg vizsgálaton voltam már, mióta léteznek ezek a tüneteim, de sokkal nem lettem okosabb.A tünetek makacsul kitartanak, hiába szedek gyógyszereket.Egyetlen szervi dolgot találtak eddig, az a mitrális prolapszus.De állítólag azzal nem kell foglalkozni.
Elvileg pánikbeteg vagyok.A tüneteim: időnként rohamokban jelentkező szapora szívverés, közben remegés, elgyengülés, esetleg hideg vagy melegség hullámok, hirtelen kiugró vérnyomás.Ezek a tünetek úgy figyeltem meg, hogy a menstruációs ciklussal változnak, azzal vannak összefüggésben.A kettő közötti 14.nap környékén jellemzőek ezek a rosszullétek és a menstruáció második, harmadik napján.Azok a legrosszabb napok, olyankor 180/110-ig is ment már fel a vérnyomásom.Menstruáció előtti 2 hét is eléggé megvisel, tehát gyakorlatilag a középidőtől mensi első napokig szenvedek.Főleg a szív és keringési tünetekkel, mellé jön a szorongás a rosszullétek miatt.És néha ebből kifolyólag egy depis hangulat.Nődoki semmit nem tudott hozzáfűzni, csinált hormon vérvételt is, azt mondja, az rendben van.Küldött kardiológushoz, az csak mitrális prolapszust talált,pszichiáter pánikbetegséget mondott,de nekem ez gyanús, mert a pánikbetegség nem hiszem, hogy ilyenfajta összefüggésben lehet a ciklusommal.Ráadásul időszakosan a fülemben ilyen surrogást hallok, vagy van hogy a szívverésemet hallom, amolyan "dobogást" a fülemben.Már megnéztem, hogy összefügg-e a vérnyomásommal, de nem.Doki szerint ezzel sem kell foglalkozni.
Idegesít, hogy mindenki egyből a stresszre fogja a tüneteimet, én pedig aggódom, hogy valami komolyabb lehet a háttérben, de sosem jönnek rá.Mégis, mi lehet ez?
Nagyjából egy fél éve én (is) pánikbetegségben szenvedek. Folyamagosan zúg a fülem. A pulzusomra szedek gyógyszert, mert az szinte mindig magas (lenne) Valóban érdekes, hogy a ciklusoddal összefügg valamelyest a dolog, de amit én megtanultam az egy évem alatg, az az, hogx a legjobb dolog, amit tehetsu, ha megnyugszol és nem idegeskedsz, és egy alapos kivizsgálási kör után (akár több orvos után is), hiszel nekik.
A webbeteg.hu-n pár száz forintért lehet feltenni egy kérdést, amire az orvos válaszol. Próbáld meg, hátha ott is azt írják majd, hogy ne aggódj, és akkor tényleg megnyugodhatsz.
Utolsó!42 éves vagyok.Szültem màr,igaz,23 éve.
Na de hormonvizsgàlat szerint valtozókor még nincs kilàtàsban szóval nem értem.
Hőmérozés jó otlet.Melyik napon kell elkezdeni?Most a mensi elején vagyok.
Ebben a hónapban is középidőben szurkalt oldalt a hasam és volt egy kis köztes vérzés.Vagy ez sem biztositék peteérésre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!