Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehetek bipoláris?

Lehetek bipoláris?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nemrég tudtam meg, hogy az apai nagyapám bipoláris zavarban szenvedett, de apám nem ez. Így is örökölhetem a hajlamot? Én is lehetek a jövőben bipoláris?

Köszönök minden segítséget!

17/L

2017. nov. 11. 18:35
 1/5 anonim ***** válasza:
27%
Bárki lehet ilyen,akinek nehéz és rossz sorsa van.
2017. nov. 11. 18:45
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehetsz, de nem olyan nagy rizikófaktor az, hogy a nagyapád ő az volt...
2017. nov. 11. 19:02
 3/5 anonim ***** válasza:

#1 - a bipoláris zavar egy fizikai elváltozás, valamilyen gén nem úgy működik, mint az egészséges embernél. Szerintem te a hányatott sorssal egy nagyon hasonló mentális betegsége, a borderline személyiségzavarra gondolsz. Na, az tényleg KIALAKUL, nem veled születik.

Kérdező: örökölhetted, de szerintem akkor már kijött volna rajtad.

22/N

2017. nov. 11. 21:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen nagyobb a rizikófaktor, ugyanis egy genetikailag oroklodo betegsegrol van szo, de az, hogy nagyapad bipolaris volt, meg nem feltetlenul jelenti azt, hogy te is az leszel. Az eselyed egyertelmuen megvan hozza, ezert tanacsolom, hogy probalj meg stresszmentes eletet elni, ugyanis a folyamatos stressz mind egy lepessel elorebb visz ahhoz, hogy kialakuljon a bipolaris zavar. Egyebkent ha mar ilyen komolyabb mentalis betegseg megjelent a csaladban, nem feltetlenul jelenti azt, hogy csak arra lehet lehetoseged. EGYEDULI bipolaris vagyok a csaladban, az egyik szulom felol viszont csak unipolaris depressziosok vannak jelen illetve egy paranoid skizofren. Lehettem volna sima depresszios vagy skizo, megvolt ra a lehetosegem, de valahogy megsem ezt dobta a gep. Ilyen idos koromban mint most te, hatalmas stressznek voltam kiteve, ekkor alakult ki nalam. Tobb szakember mondta a szemembe, hogy ha akkor ez meg az nem tortent volna, most lehet, hogy nem lennek bipolaris es nem kellene heteket akar honapokat pszichiatrian toltenem.

Az interneten azt irjak, hogy fiatal felnott korban jon elo, azaz a mostani korod kornyeken. Alairom, elo pelda vagyok ra en is, en 18 voltam. DE a pszichiatrian tobb bipolarissal is talalkoztam akiknek 30, 35, 40 eves koraban jott elo. Vannak akik mar ugy szuletnek (yt-on van is rola film).

Lenyeg, hogy megvan ra az eselyed. Attol fugg, orokolted e azt a gent, ami kivaltja. De meg ha orokolted is, nem biztos, hogy aktivalodik. Szerintem ez mar a kulso kornyezettol fugg! Meg nem talalkoztam bipolarissal akinek azert alakult ki a betegsege, mert nyugodt es csodalatos elete volt. Vagy hatha megusztad, es nem orokoltel semmilyen mentalis betegseget okozo gent.

Bocsi, hogy hosszu lett, de gondoltam ravilagitok arra, hogy mennyi lehetoseg rejlik a dologban.

2017. nov. 12. 08:08
 5/5 anonim ***** válasza:
#3 Akkor ezek szerint nekem az van
2017. nov. 12. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!