Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért lehet ez velem, mi a...

Miért lehet ez velem, mi a baj az agyammal (iskolai probléma)?

Figyelt kérdés

Egy olyan szakképzésre járok, ahol elég sokat kell számolni. Vannak bonyolultabb és kevésbé bonyolult számítások pénzügy és társadalombiztosítás témában, ilyesmi a szakképzés témája. És az van, hogy nekem egyáltalán nem megy. Az elméletet simán megtanulom, de hát ugye az semmire se elég, azzal a kettest nem kapom meg se témazáróknál, se vizsgán (addig persze így el se jutok). De a számolással komoly gondjai vannak az agyamnak. Általában egy feladatnak kb. neki se tudok állni, vagy ha mégis akkor se csinálom jól. Hiába magyarázta el a tanár teljesen érthetően akár, akkor se. És elég elkeserítő hogy az osztályban rajtam kívül nagyjából mindenkinek megy úgyahogy, maximum kisebb hibákkal, nekem meg ennyire sehogy se megy.

Mondjuk az a probléma is megvan hogy órán nagyjából hiába is próbálkozok egy feladat megoldásával, amikor mindig van 1-2 okostojás aki pár perc alatt bekiabálja a megoldást, aztán annyi is az egésznek mert jön a következő feladat amivel haladni kéne.

Miért vagyok ennyire sötét a számításokhoz? Alapvető műveletek azok mennek persze, csak a konkrét feladatok megoldása az nem. Diszkalkuliás lehetek? De akkor meg gondolom alapvető műveletek se mennének mint az osztás, szorzás pl.

2017. okt. 23. 13:36
 1/2 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a matek nem az erős oldalad, ami nem baj, nem mehet mindenkinek jól. Ragaszkodsz ehhez a szakképzéshez? Más témában nagyobb sikered lehetne.
2017. okt. 23. 15:56
 2/2 anonim ***** válasza:
Es ha otthon megcsinalnad ujra a feladatokat? :)
2017. okt. 24. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!